Tenisul revine in România: anunțul făcut de către Fundația Țiriac

Fanii tenisului din țara noastră au, în sfârșit, parte și de unele vești bune. Ieri, Fundația Țiriac a dezvăluit publicului programul său ambițios prin care va crea un circuit de tenis în țara noastră, chiar de anul acesta. Publicul din România va avea parte, astfel, de 6 turnee ITF, alături de WTA125 Ţiriac Foundation Trophy, care se ține în capitală.

Proiectul este o șansă pentru tinerii sportivi / foto: Profimedia
Proiectul este o șansă pentru tinerii sportivi / foto: Profimedia

Conform informațiilor puse la dispoziție de către adevarul.ro, Fundația Țiriac intenționează, în acest an, să readucă țara noastră în prim-planul tenisului global, noile turnee fiind oficiale și introduse deja în calendarul Federaţiei Internaţionale de Tenis, cât și în cel al Federaţiei Române de Tenis. Cele 6 turnee ITF Futures vor avea loc la nivel național, fiind integrale în noul circuit organizat în țara noastră, conform sursei citate.

Dintre turneele ITF Futures, împărțirea va fi una egală, având loc 3 turnee feminine și 3 masculine, fiecare având ca premiu atât sume de bani, cât și puncte în clasamentul internațional de tenis. Împreună, cele 6 turnee ajung la un premiu cumulat de aproximativ 110.000 de euro, iar 32 de jucători de tenis, împărțiți în 16 echipe, vor putea concura pentru trofeele puse în joc.

Proiectul este o șansă oferită sportivilor din țara noastră

Conform declarației fostului tenismen Ion Țiriac, acest proiect este conceput pentru a veni în întâmpinarea tinerilor jucători din țara noastră, care nu dispun de resursele financiare, pentru a se deplasa la turnee în străinătate. Conform acestuia, obiectivul inițiativei este de a crește semnificativ prezența românească în top 1000, atât ATP, cât și WTA.

În ce privește turneele masculine, acestea se vor derula între lunile iunie și septembrie, la Cluj-Napoca, Brașov și București. Iar când vine vorba despre tenisul feminin, celelalte 3 turnee vor avea loc în august și septembrie, la Arad, Bistrița și București. Tot în luna septembrie va avea loc și a doua ediție a turneului WTA125 Ţiriac Foundation Trophy, în Capitală. Premiul acestui turneu ajunge la 125 de puncte WTA, pe lângă 165.000 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net