Bea suc de ţelină pentru o inimă sănătoasă
Atât frunzele, cât şi rădăcinile ţelinei au virtuţi vindecătoare excepţionale, indiferent de modul în care sunt consumate. Sub formă de suc, ţelina stimulează detoxifierea organismului, activitatea rinichilor, îmbunătăţeşte digestia şi, totodată, este benefică pentru sistemul cardiovascular.
Stimulează funcţia renală. Sucul din rădăcină de ţelină are proprietăţi diuretice, stimulând funcţia renală şi accelerând procesul de eliminare a toxinelor din organism. Mai mult decât atât, consumul regulat de suc din ţelină previne formarea pietrelor la rinichi.
Acţionează ca antiinflamator. Sucul de ţelină combate inflamaţia. Această legumă este în mod deosebit recomandată celor care suferă de afecţiuni de natură inflamatorie precum: artrită, astm sau gută.
Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Nutrienţii din ţelină relaxează atât musculatura, cât şi vasele de sânge, reducând astfel tensiunea arterială. Mai mult decât atât, specialiştii suspectează faptul că ţelina ar putea reduce şi nivelul de colesterol LDL.
Rehidratează organismul. Deshidratarea poate fi combătută prin consumul sucului de ţelină, care conţine o cantitate mare de potasiu şi reechilibrează din punct de vedere electrolitic organismul.
Are efect relaxant. Sucul de ţelină poate combate anxietatea şi stresul emoţional, de aceea poate fi folosit înainte de un moment solicitant şi emoţionant, precum un discurs ţinut în faţa unei mulţimi de oameni sau o şedinţă importantă la locul de muncă.
Asigură un somn odihnitor. Dacă suferi de insomnie, ţelina îţi este aliat de preţ. Aceasta reduce tensiunea arterială, precum şi nivelul de cortizon din organism, favorizând astfel instalarea unui somn odihnitor.
Benefic pentru piele. Sucul de ţelină conţine o serie de nutrienţi benefici pentru pielea ta. Pe lângă toţi antioxidanţii care combat efectele stresului oxidativ în organism, ţelina conţine şi vitamina K, precum şi vitaminele C, A şi B, despre care se ştie că sunt responsabile cu menţinerea fermităţii pielii, dar şi a elasticităţii acesteia ori a culorii, conform www.doc.ro.