Detalii neștiute despre regina Elisabeta a II-a. A fost șofer de camion!

Odată cu Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a au ieșit la iveală o serie de detalii neștiute despre monarhul cu cea mai lungă domnie din Regatul Unit. Spre exemplu, tu știi ce studii are Majestatea Sa? Dar care este rasa de câini pe care o preferă? Află totul, de aici!

Regina Elisabeta a II-a este unul dintre monarhii care de-a lungul domniei sale a rămas cu picioarele pe pământ. Elizabeth Alexandra May, căci așa o chema pe când era prințesă, are obiceiuri și pasiuni cât se poate de normale și înainte să ajungă pe tronul Marii Britanii a făcut lucruri la care puțini se așteptau.

Nu rata: Iohannis i-a trimis o scrisoare Reginei Elisabeta, la 3 ani de la întâlnirea de la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a este o mare iubitoare a animalelor de companie

În copilărie, monarhul britanic avea aceeași mare pasiune pentru animale ca acum, semn că unele lucruri nu se schimbă niciodată. Regina Angliei a primit primul cal de la bunicul său, regele George al V-lea, pe care l-a numit Peggy. De atunci, Majestatea Sa a continuat să călărească ori de câte ori a avut ocazia, însă acum problemele de mobilitate cu care se confruntă nu îi permit.

Vezi și:  Kim Kardahian, lovitură grea de la Regina Elisabeta a II-a. De ce i-a interzis să participe la Jubileu

Mai mult, aflați că regina adoră câinii și a deținut peste 30 de exemplare premiate din rasa Corgi- o rasă mică spre medie, caracterizată prin labele scurte și aspectul robust al fiecărui animal. Roger Mugford, specialistul care i-a dresat unii câini, susține că Elisabeta a II-a se pricepe foarte bine la dresaj: „Majestatea sa regina Elisabeta este un dresor fantastic. Atunci când am vizitat-o avea nouă câini, toți erau foarte bine controlați, îngrijiți și ascultători”.

Ce studii are, de fapt, regina Marii Britanii

Când s-a căsătorit, regina Elisabeta a II-a a purtat o rochie superbă, dar potrivit British Heritage, materialul din care a fost confecționată ținuta nu a costat bani grei, așa cum ar fi fost lesne de înțeles, ci a fost cumpărat cu mai multe cupoane de rație din Al Doilea Război Mondial. Înainte de nuntă și chiar înainte ca tatăl său să devină rege, în anul 1936 regina a început să studieze drept constituțional și istorie.

Citește și: Regina Elisabeta, dată în vileag de Tom Hanks. Băutura alcoolică preferată

În perioada în care a fost educată acasă, cu ajutorul sistemului „home schooling”, ea a învățată franceză, germană, dar și muzică. Din acest motiv, pentru că vorbește foarte bine franceza, regina va vorbi doar în limba oficială ori de câte ori vizitează Franța. Este singura persoană din Regatul Unit care nu are nevoie de carnet de conducere și, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial a fost șofer de camion.

Aportul adus în perioada respectivă a fost muncă voluntară, iar pe lângă camioanele pe care le conducea, regina Elisabeta a II-a era și mecanic. Astfel a devenit prima femeie din familia regală care să fie înrolată în armată.

A călătorit în peste 100 de țări, mai mult decât orice alt monarh britanic

Mejestatea Sa a călătorit mai mult decât orice alt monarh, căci numai în Commonwealth a avut peste 150 de vizite oficiale de-a lungul domniei sale. A vizitat peste 100 de țări, însă cel mai des a fost în Canada, de 22 de ori, și în Franța, de 13 ori. A fost pictată de mai bine de 200 de ori, ceea ce înseamnă că există încă pe-atâtea portrete oficiale originale cu regina Eliasabeta a II-a. Primul tablou cu ea datează de când avea doar 7 ani, iar 7 ani mai târziu, la 14 ani, transmitea primul mesaj la radio.

image
image
image
image
image
image
banner cristina siscanu png
banner alexia eram png
9a85594f 2c99 4bc3 9f37 32a5e8b975c9 jpeg
image png
George Burcea si fetitele sale 3 jpg
image png
image png
lidia buble jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net