Premiile SAG 2023. Cum arată lista completă cu nominalizările de anul acesta

#Premiile SAG - SAG Awards
Ultima actualizare:

Gala Premiilor SAG 2023, care premiază cele mai bune performanțe din film și televiziune, are loc duminică, pe data de 26 februarie. Cea de-a 29-a ediție a Premiilor Sindicatului Actorilor Americani (SAG) 2023 va fi transmisă în premieră live pe canalul de YouTube al Netflix.

Începând din 2024, emisiunea va fi difuzată la nivel global pe Netflix. Nominalizările au fost anunțate de Ashley Park, starul din "Emily In Paris", și Haley Lu Richardson, din serialul de succes al HBO "The White Lotus în transmisie directă pe Instagram.

Citește și: Lacrimi şi ţinute spectaculoase la Gala Premiilor SAG 2022. Lista completă a câştigătorilor

Premiile SAG au fost considerate mult timp unul dintre cei mai de încredere predictori ai Premiilor Oscar. Încă de la prima ediție din 1995, 20 de actrițe principale care au câștigat Premiul SAG, iar la scurt timp au câștigat și Oscarul. În cee ace privește actorii principali, 23 dintre aceștia au câștigat atât Premiul SAG cât și Premiul Oscar. Ce filme dețin nominalizări record vedeți în lista de mai jos. 

Vezi și: Premiile SAG 2021. Producțiile Netflix au cele mai multe nominalizări. Lista completă

Nominalizări pentru film-Distribuție remarcabilă la Premiile SAG 2023

Continuând reușitele de la Globurile de Aur , atât “Everything Everywhere All at Once”, cât și “The Banshees of Inisherin” conduc în topul nominalizărilor la film, obținând fiecare câte cinci nominalizări la SAG. 

Cele două egalează astfel, recordul pentru cele mai multe nominalizări stabilit anterior de "Shakespeare in Love" (1998), "Chicago" (2002) și "Doubt" (2008). Cele două filme vor concura alături de drama de epocă hollywoodiană “Babylon”, “The Fabelmans”, drama autobiografică a lui Steven Spielberg și “Women Talking” care analizează agresiunea sexuală într-o comunitate religioasă. 

Mai vezi și: Brad Pitt a făcut glume pe seama căsniciei cu Angelina Jolie, la Premiile SAG 2020! Reacția savuroasă a lui Jennifer Aniston

La categoriile de televiziune drama "Ozark" de la Netflix are patru selecţii, celelalte producții nominalizate fiind: "The Crown", "Better Call Saul", "Severance" şi "The White Lotus".

Nominalizări pentru cel mai bun actor la Premiile SAG 2023

Lista actorilor principali de film este formată din Colin Farrell din “The Banshees of Inisherin” alături de Austin Butler ("Elvis"), Brendan Fraser ("The Whale"), Bill Nighy ("Living") și o includere surprinzătoare a lui Adam Sandler ("Hustle").

Pentru Sandler, a fost un mare impuls după ce a fost trecut cu vederea pentru rolurile aclamate din "Punch-Drunk Love" (2002) și "Uncut Gems" (2019).

La categoria de televiziune preferații pentru "cel mai bun actor într-un serial dramă" sunt Jason Bateman din “Ozark”, alături de Bob Odenkirk şi Jonathan Banks din "Better Call Saul", Jeff Bridges din "The Old Man" şi Adam Scott din "Severence".

Ups: Ce mult au schimbat-o operațiile estetice pe Renee Zellweger! A ajuns de nerecunoscut

Nominalizări pentru cea mai buna actriță la Premiile SAG 2023

Pentru titlul de cea mai bună actriță principală de film concurează Cate Blanchett (“Tár”), și Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”), care au câștigat anterior premii și la Globurile de Aur, alături de Viola Davis (“The Woman King”) ,Ana de Armas (“Blonde”), și Danielle Deadwyler (“Till”).

Iar la categoria "cea mai bună actriță într-un serial dramă" au fost nominalizate: Laura Linney şi Julia Garner (“Ozark”) împreună cu Jennifer Coolidge ("The White Lotus"), Elizabeth Debicki ("The Crown" ) şi Zendaya  ("Euphoria").

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net