Un mare actor s-a stins din viață. Avea o carieră de peste 50 de ani și mai bine de 200 de roluri jucate

Lumea filmului este în doliu după ce renumitul actor Bill Cobbs a încetat din viață. Vestea tragică a fost anunțată de fratele său, Thomas G. Cobbs, lăsând în urmă un gol imens în inimile fanilor și colegilor de breaslă. Actorul, cunoscut pentru cariera sa impresionantă de peste 50 de ani și pentru cele mai bine de 200 de roluri memorabile, a părăsit scena vieții la vârsta de 90 de ani.

Actorul Bill Cobbs a încetat din viață. Foto: arhiva.
Actorul Bill Cobbs a încetat din viață. Foto: arhiva.

O carieră de neuitat

Bill Cobbs, născut în Cleveland, Ohio, a lăsat o moștenire de necontestat în lumea cinematografiei. Actorul a jucat în filme de referință precum „The Bodyguard” alături de Whitney Houston și „Night at the Museum”, unde a interpretat rolul îndrăgitului paznic. Printre alte apariții notabile se numără „The Hudsucker Proxy” al fraților Coen, „The Color of Money” regizat de Martin Scorsese, „Demolition Man” și „Air Bud”.

Prima sa apariție pe marele ecran a fost într-un rol trecător în filmul „The Taking of Pelham One Two Three” din 1974. De-a lungul anilor, Bill Cobbs a devenit o prezență constantă și apreciată nu doar în filme, ci și în emisiuni de televiziune precum „The Sopranos”, „The West Wing”, „Sesame Street” și „Good Times”.

Recunoaștere și apreciere

De-a lungul carierei, Bill Cobbs a primit numeroase aprecieri pentru talentul său deosebit. În 2020, a câștigat un Daytime Emmy Award pentru performanță remarcabilă limitată într-un program de zi, pentru rolul său din serialul „Dino Dana”. Wendell Pierce, care a jucat alături de Cobbs în „I’ll Fly Away” și „The Gregory Hines Show”, l-a descris pe Cobbs ca fiind „o figură paternă și un actor iconic”.

Ultimele clipe și anunțul trist

Actorul a decedat în noaptea de marți spre miercuri, 26 iunie 2024, înconjurat de cei dragi, la scurt timp după ce și-a sărbătorit fericit cea de-a 90-a aniversare. Fratele său, Thomas G. Cobbs, a făcut publică vestea tristă și a oferit detalii despre circumstanțele în care s-a produs decesul. „Bill şi-a sărbătorit recent şi fericit cea de-a 90-a aniversare înconjurat de cei dragi şi preţuiţi. Ca familie, suntem mângâiaţi ştiind că Bill şi-a găsit pacea şi odihna veşnică alături de Tatăl său ceresc. Vă cerem rugăciunile şi încurajarea în această perioadă”, a declarat Thomas într-o postare emoționantă pe Facebook.

O pierdere imensă pentru lumea filmului

Decesul lui Bill Cobbs reprezintă o pierdere uriașă pentru lumea filmului și pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au admirat. Actorul a lăsat în urma sa o moștenire artistică de neprețuit și amintiri prețioase pentru colegii săi, fanii și familia care l-au iubit. Contribuția sa remarcabilă la arta cinematografică va continua să inspire generații de actori și cinefili, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile tuturor.

Lumea filmului îi aduce un omagiu și își ia rămas bun de la un mare artist, Bill Cobbs, a cărui prezență pe scenă și pe ecran va fi profund regretată, dar niciodată uitată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
2 soti britanici si au dat demisia au vandut casa au cumparat sat intreg franta 910120 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Kate Middleton Foto Profimedia (2) jpg
image png
image png
andreea mantea 2 jpg
carmen tanase al pacino jpg
film pixabay jpg
Babasha jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net