Andreea Esca e devastată. A murit mentorul ei

Ultima actualizare:

Doliu în lumea televiziunii. Unul dintre cei mai cunoscuți crainici tv din istoria televiziunii românești, Ilie Ciurescu, a încetat din viață, anunță TVR. Andreea Esca a publicat un mesaj emoţionant, la aflarea veştii, despre cel care i-a fost mentor.

Andreea Esca a lucrat la Pro Tv alături de Ilie Ciurescu
Andreea Esca a lucrat la Pro Tv alături de Ilie Ciurescu

Ilie Ciurescu, la vizitele oficiale alături de Ceaușescu 

În 1989, Ilie Ciurescu era redactor-şef adjunct pe probleme de politică externă la redacţia Actualităţi din TVR. El îl însoţea pe dictatorul Nicolae Ceauşescu în vizitele făcute peste hotare. Despre evenimentele din decembrie 1989 și despre relația cu cuplul Ceaușescu, Ilie Ciurescu a vorbit pe larg în cadrul interviului acordat pentru Adevărul

Ilie Ciurescu (Foto: TVR)
Ilie Ciurescu (Foto: TVR)

Jurnalistul a trăit evenimentele din 1989 „din interior”: a fost în Piaţa Palatului la celebrul miting din 21 decembrie şi s-a trezit prins în iureşul creat la Televiziune după fuga lui Ceauşescu.

Ilie Ciurescu a lucrat la PRO TV

După evenimentele din decembrie 1989, Ilie Ciurescu a mai lucrat o perioadă la TVR. Apoi, el s-a alăturat echipei de la Canal 31, precursorul televiziunii creionate de Adrian Sârbu, PRO TV, proiect în care au investit bani grei atât Ion Țiriac cât și Ronald Lauder. 

Interviu cu Ilie Ciurescu: „Redresarea Televiziunii Române este o obligaţie naţională”

La aflarea veștii despre decesul lui Ilie Ciurescu, Andreea Esca a publicat un mesaj impresionant pe contul său de Facebook

„Când am intrat pentru prima dată în clădirea PROTV, pe atunci sediul redacției de sport Canal 31, am făcut cunoștință cu Domnul Ilie Ciurescu şi echipa lui minunată și entuziastă de jurnaliști sportivi excepționali. Excepționali, pentru că așa îi alesese, instruise, antrenase, educase domnul Ciurescu”, și-a început ea mesajul, în care amintește doar câteva dintre calitățile marelui om de televiziune. 

Citește și: Andreea Esca şi soţul ei, vacanţă intimă pe un luxos vas de croazieră

În continuare, știrista de la Pro TV a vorbit despre perfecționismul și profesionalismul care l-a caracterizat pe Ilie Ciurescu. Ea a spus despre fostul mare crainic tv că era unul dintre oamenii chiar puneau mare preț pe deontologia profesională, pe verificarea cu strictețe a informațiilor ce urmau a fi prezentate pe post și pe cultura generală a subordonaților săi.

 „El știa să fie un leader, iar ei iubeau ceea ce făceau. N-aveau zile, nopți, program, bonusuri, telefoane mobile. N-aveau sărbători și vacanțe. Dar erau așa de fericiți!”, a continuat Andreea Esca, în mesajul despre omul care i-a fost mentor în primii ani petrecuți la Pro Tv. 

Andreea Esca alături de Ilie Ciurescu și o parte din echipa de la Canal 31 - precursorul PRO TV
Andreea Esca alături de Ilie Ciurescu și o parte din echipa de la Canal 31 - precursorul PRO TV

Andreea ESca: „Voia să inspire”

Cea mai celebră prezentatoare de știri din România mai arată că a învățat multe de la jurnalistul Ilie Ciurescu, ea vorbind despre devotamentul acestuia și despre uriașa dorință de a transmite mai departe învățăturile sale: 

„Ce inspirație această gașcă! Iar dovada că fiecare dintre ei era valoros este că și în ziua de azi sunt nume de referință în toate televiziunile din România. Au plecat mai departe, la un moment dat, cu tot ce au învățat și i-au învățat pe alții. Sau au rămas în trust ca un reper de “așa se face jurnalism”, a concluzionat Andreea Esca.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net