Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să nu fiu persecutată. Nu mă deranjează asocierea”

Moartea Ronei Hartner a adus multă durere în inimile celor care o iubeau și-i apreciau munca. Deși s-a stins din viață devreme, la vârsta de 50 de ani, va rămâne mereu în inimile oamenilor drept una dintre cele mai carismatice și mai iubite femei. A existat dintotdeauna însă o întrebare care stă pe buzele multora. Ce etnie avea Rona Hartner? A recunoscut chiar ea. 

Ce etnie avea Rona Hartner / foto: Colaj Click!
Ce etnie avea Rona Hartner / foto: Colaj Click!

Rona Hartner s-a făcut remarcată și plăcută grație felului ei special de a fi. Oamenii au iubit-o, dar mai mult i-au iubit firea optimistă și plină de viață care era Rona. În trecut, când a fost prezentă în cadrul emisiunii moderate de Denise Rifai, regretata actriță a vorbit despre etnia ei. 

Rona Hartner: „Îmi plac țiganii de mor”

Artista s-a făcut remarcată începând din anul 1996, când a fost contactată pentru a recomanda o actriță care să joace rolul uneia de etnie romă, vorbitoare de franceză, pentru rolul unui film străin. Rona s-a recomandat pe ea însăși, recunoscându-i lui Mihai Mărgineanu că ea este de etnie romă, dar nu vrea să se afle din teama de a fi persecutată din cauza originilor sale. 

„Denise Rifai: În 1996, Mihai Mărgineanu v-a sunat să vă întrebe dacă știți o actriță de etnie romă, vorbitoare de franceză, pentru un rol principal dintr-un film străin. I-ați spus că dumneavoastră corespundeți cerințelor, iar discuția a continuat așa:

- Păi, tu nu ești nemțoaică?

- Nu, sunt țigancă, dar nu am vrut să spun, ca să nu fiu persecutată.

- Vorbești franceza?

- Da! (Nu fusesem în viața mea la un curs de franceză, știam doar passe compose (n.r. - perfectul compus din limba română” și je mangeais une pomme).

Ați mers la casting nemachiată, nepensată și cu un herpes care v-a ieșit din cauza emoțiilor.

„Ca să ascund că nu prea știu franceza, am început să cânt, să dansez pe masă și să destabilizez camera. Asta i-a plăcut la nebunie regizorului”.

Rona Hartner: Primul lucru pe care m-a învățat tata să-l fac, a fost cum să fac cacealmaua. M-a învățat cacealmaua. Te uiți în față și am full de ași! Și atunci ai câștigat. Am câștigat în viață de mai multe ori, dar cred că dorința mea de a fi rol principal într-un film era atât de mare, încât nu mai conta cum ajungi acolo. Gadjo Dilo a însemnat 6 luni, într-o șatră, la minus 20 de grade, în niște condiții grele. A trebuit să învăț și țigănește, să și dansez, să învăț și franceză... Asta a fost bucuria mea, că eforturile mele au fost recompensate de succes.

Denise Rifai: Strămoșii din partea tatălui sunt nemți, veniți din Austria la noi în țară în urmă cu 3 generații. Prin venele mamei curg câteva picături de sânge unguresc. La un moment dat, o bunică v-a spus că aveți și alte rădăcini. Bunica era, de fapt, senilă.

Multă lume crede că aveți origini țigănești. Ați spus așa: Deși nu am deloc, nu mă deranjează asocierea, pentru că îmi plac țiganii de mor”, mărturisea Rona Hartner, invitată la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net