INTERVIU Horia Brenciu: ”Aș fi vrut s-o prezint copiilor!”


    Horia Brenciu și tatăl său, în vârstă de 84 de ani.foto: Facebook
Horia Brenciu și tatăl său, în vârstă de 84 de ani.foto: Facebook

Ne-am întâlnit într-o după-amiază, la câ­teva ore după ce tatăl său fusese operat la 84 de ani. Şi pregătea concertul dat în me­moria lui Frank Sinatra. Eu nu-l cunosc pe Horia Brenciu. Vă spun cum mi se pare.

Un om care-şi conştientizează succesul. Ceea nu e uşor. Un om uşor agitat. Ceea ce nu e uşor. Dar şi un om fericit că trăieşte ce-i place. Ceea ce nu e uşor.

Cum a fost tatăl tău cu tine şi cum ai vrea să fii şi tu cu ai tăi?

Tatăl meu a fost pedagog fără să pre­dea. Ţin minte că, în anii ’90, în fervoa­rea aia a libertăţii, voiam să văd la te­levizor tot ce se întâmpla. Şi-i spuneam lui tata să mă lase să văd. Acum o văd pe Maria, pe fata mea mijlocie, stând prea mult la televizor şi-mi vine s-o trimit la culcare. Dar mă răzgândesc. O mai las, că şi tata m-a lăsat pe mine. Bi­neînţeles că nu las totul la voia întâm­plării. Trebuie să fii un coordonator din umbră al vieţii copiilor tăi. Umbra asta e un fel de prezenţă. Nu eşti în back­stage, eşti pe scenă cu ei.

Mă gândesc că tatăl tău e foarte mândru de tine.

Nu ştiu, poţi să-l întrebi. Dacă vrei, îţi fac legătura. O să fie puţin stresat după operaţia de azi, dar a fost o experienţă. La 84 de ani, să treci prin aşa ceva nu e de aici, de colo. Mai ales că el a fost un om care, până la 70 de ani, n-a fost prea mult prin spitale.

Dar pe la spectacolele tale o fi fost?

Sigur că a fost. A fost şi la cel mai recent, de la Bra­şov. Avem o glumă: când îl vedeţi pe tata în Bucu­reşti, Brenciu are spectacol la Sala Palatului.

Ştii celebrul spectacol cu Robbie Williams pe Broadway, când cântă My Way la final şi i-l dedică mamei lui?

Da! Ai văzut, în turneul de anul trecut, cum şi-a invitat tatăl să cânte?

Tu ai pierdut-o pe mama ta foarte deveme. Când ţi-a lipsit cel mai mult?

Sigur, pierderea a fost foarte puternică. La 11 ani nu simţi golul foarte mult. Odată ce-au trecut anii, am simţit-o în fiecare lucru pe care l-am făcut. Moar­tea mamei a declanşat, şi-n mine, şi-n tata, resorturi mari de responsabilităţi. Brusc, a trebuit să avem gri­jă. De mâncare se ocupa tata, dar de spălat mă ocu­pam eu.

Când ţi-a lipsit cel mai mult?

Aş fi vrut s-o prezint copiilor. Dacă nu prinzi pe cineva în viaţă, nu-l cunoşti. Degeaba ţi se povesteşte, vezi poza. Pe tine te ştiu mai bine decât pe bunicul. Chestia de azi-noapte a fost senzaţională. Azi-noapte, fiica mea cea mică, Mina, a avut 40 de grade. Nevastă-mea a dezbrăcat-o, să-i pună comprese. Ea, pe la patru dimineaţa, s-a ridicat în picioare dintr-o dată şi a întrebat: „Unde e Bicu?“. Aşa i-a pus numele bunicului. Un copil, la doi ani jumătate, a făcut această relaţie. Întreabă mereu de Bicu. Ştie ce înseamnă „bunicul“.

Citește pe www.okmagazine.ro interviul integral!

oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa fulgy png
cub ravan popescu png
carina veghiu jpg
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
image
image
image
image
image
image
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg