Marius Elisei riscă închisoarea pentru neplata pensiei alimentare! Oana Roman, reacție nervoasă din vacanță: „Poate știe el…Nu trăiam din cei 500 de lei!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Marius Elisei riscă închisoarea dacă nu plătește timp de trei luni pensia alimentară pentru fiica lui și a Oanei Roman?! Fiica lui Petre Roman a transmis un mesaj cu subînțeles tocmai din vacanța petrecută în Laponia către fostul ei soț, aflat acum într-o altă relație. Avocatul Adrian Cuculis face lumină în acest caz!

Oana Roman (47 de ani) l-a acuzat în mai multe rânduri pe fostul ei soț, Marius Elisei (37 de ani), că nu se implică financiar în creșterea fiicei lor și că, nici după despărțire, acesta nu ar fi plătit deloc pensie alimentară. 

Aflată în vacanță în Laponia, împreună cu Isabela, Oana Roman a găsit timp să posteze le rețelele de socializare, în timp ce alerga după Aurora Boreală, un mesaj referitor la noua lege cu privire la părinții care nu plătesc pensiile alimentare copiilor lor și care pot ajunge, astfel, în spatele gratiilor. 

Toată lumea a crezut că vedeta face referire directă la fostul ei soț, Marius Elisei, aflat acum într-o altă relație. 

Noua lege privind neplata pensiei alimentare prevede pedepse dure pentru părinții care nu își iau angajamentul, conform legii, de a susține financiar creșterea propriului copil. 

Aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, sau pot fi sancționați cu amendă, chiar dacă divorțul partenerilor a avut loc la notar.

„Neplata, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească sau prin act notarial se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amendă. 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care aduce modificări Codului penal, după ce a fost adoptată luna trecută de Camera Deputaților. 

Până acum, legea făcea referire doar la pensiile stabilite de un judecător. Proiectul de lege a fost adoptat deja de Camera Deputaților și va ajunge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis”, a fost mesajul postat de Oana Roman, pe contul ei de Instagram. 

Contactată de Click! în privința mesajului postat, Oana Roman a avut, însă, o reacție nervoasă din vacanța din Laponia, de la -13 grade.

„Nu mă mai deranjați! Eu sunt în vacanță! Ia, întrebați-l pe el! Poate știe el…

Nu am nimic de comentat fiind în vacanță! Vă interesează doar mizeriile!”, ne-a răspuns Oana, cu mâinile înghețate pe telefon. 

Ce spune avocatul Adrian Cuculis?: „Marius Elisei ar putea fi cercetat penal!”

Avocatul Adrian Cuculis a făcut precizări despre neplata pensiei alimentare Sursa Facebook

Avocatul Adrian Cuculis a venit cu precizări suplimentare în privința noii legi privind neplata pensiei alimentare. 

„Modificarea survenită în codul penal cu privire la neplata pensiei de întreținere este binevenită în ceea ce privește clarificarea adusă cu privire la faptul că, dacă vreme de trei luni de zile nu este plătită această pensie de întreținere stabilită de către instanța de judecată sau prin acordul notarial, fapta în sine reprezintă infracțiunea de abandon de familie. 

Până de curând, existau interpretări majore cu privire la ceea ce înseamnă întreținerea propriu-zisă, motiv pentru care părinții care nu își plăteau obligațiile de pensie de întreținere sau nu-și achitau o altă obligație față de persoanele pe care trebuiau să le întrețină aveau șanse majore să scape de dosare penale și implicit de foarte multe, de plata pensiei. 

Odată cu această modificare, în mod evident și Marius Elisei ar putea să fie cercetat penal în condițiile în care se face dovada că pensia de întreținere nu a fost achitată cu rea-credință. 

Prin urmare, elementul de diferențiere între un dosar penal și o altă răspundere de natură civilă o constituie reaua-credință în neplata pensiei

Atâta vreme cât faci dovada că cel care avea obligația să plătească pensia de întreținere are fonduri sau venituri și totuși nu plătește, vreme de trei luni de zile, atunci acesta răspunde penal”, a precizat avocat Adrian Cuculis, în exclusivitate pentru Click!

Ce pensie alimentară s-ar fi oferit să achite Marius Elisei pe lună? „Eu nu trăiam din cei 500 de lei”

Oana Roman a precizat, însă, că intenția ei a fost doar să tragă un semnal de alarmă prin mesajul postat și că nu ar fi vrut să-i transmită, de fapt, nimic fostului ei soț.

„Eu nu am vrut să spun absolut nimic nimănui. Este doar un pas înainte pentru dreptate pentru sute și sute de mii de părinți singuri care sunt în situația în care nu se pot înțelege cu fostul partener.

Eu nu trăiam oricum din ăia 500 de lei, deci chiar nu mă interesează. Pentru sute de mii de femei care poate nu au din ce să-și hrănească copiii și banii ăia poate sunt foarte importanți și legea asta e un pas înainte”, a declarat Oana Roman, la Antena Stars.

Conform spuselor Oanei Roman, Marius Elisei s-ar fi oferit să plătească o pensie alimentară de 500 de lei, însă nu a făcut-o până acum. 

„Nu a plătit niciodată pensia alimentară, deși e 500 de lei, asta e suma pe care el a zis că poate să o ofere, dar nu o oferă nici pe asta. Este opțiunea lui, fiecare face ce simte și ce crede”, a precizat Oana Roman, la Prima TV. 

Oana Roman și Marius Elisei s-au despărțit definitiv în luna septembrie, a acestui an. În prezent, fostul soț al Oanei Roman trăiește o poveste de dragoste alături de iubita sa, Gabriela. Cei doi s-au mutat împreună după doar o lună de relație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image png
dan nutu ileana popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net