Narcisa Suciu explică în sfârșit de ce se îmbracă numai în negru. A stat și la o mănăstire

Ultima actualizare:

Sunt ani buni de când o vedem pe Narcisa Suciu îmbrăcată mereu în negru. Artista nu a explicat niciodată de ce preferă să aibă acest look, dar a făcut această dezvăluire recent, într-un podcast, „Poezie și creație”, unde a oferit un înterviu pentru Loreta Popa și canalul de YouTube al Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Fie că merge la emisiuni tv sau urcă pe scenă, Narcisa Suciu este mai mereu îmbrăcată în negru, doar în negru. De obicei poartă pantaloni de piele, bocanci şi tricouri negre, sau rochii, dacă ţinuta este de scenă şi trebuie să aibe o notă în plus de eleganţă. Artista a mărturisit abia acum de ce a adoptat acest stil.

Narcisa Suciu a spus în treacăt, în timpul acestui interviu acordat recent pentru podcastul realizat de Loreta Popa, de ce alege să poarte doar haine negre. Se pare că decizia a fost bazată mai mult pe comoditate.

Narcisa Suciu: „De ce să mai am probleme să mă asortez”

„Prefer să mă îmbrac în negru de obicei. De ce să mai am probleme să mă asortez, cu vreo eșarfă de exemplu”, a spus artista. De asemenea, a precizat că a contat şi faptul că de când se ştie este „băieţoasă”. „Am trei frați, am crescut între băieți”, a mai spus ea.

Vocea Narcisei Suciu este asociată mai ales cu colindele, aşa că a spus şi cum a început să cânte astfel de melodii. „Eu am învățat să cânt în biserica unde slujea bunicul meu. Acolo am învățat să cânt colinde. Pe urmă m-am dus la Casa Pionierilor. Și azi colindele pe care le cânt sunt în mare parte învățate acolo, în acea biserică, apoi mai sunt unele învățate de la Mănăstirea Bârsana, unde m-am dus și am stat o vreme cu maicile, într-o toamnă”, a povestit Narcisa Suciu pentru aceeaşi sursă.

CLICK! SPUNE - Narcisa Suciu s-a lansat oficial la 18 ani

Narcisa Suciu preferă din adolescență hainele negre / foto: arhiva personală
Narcisa Suciu preferă din adolescență hainele negre / foto: arhiva personală

Narcisa Suciu s-a născut la 27 ianuarie 1975, în Baia Mare, și a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din orașul natal, apoi, între 1992-1995 a urmat cursurile Facultății de Music-Hall din cadrul Universității Ecologice din București. A mai studiat canto și chitară, dar a urmat și cursurile unei a doua facultăți, Științe Politice - Secția Comunicare și PR din cadrul UBB Cluj Napoca, pe care a absolvit-i în 2007.

Cântă de când era foarte mică, aşa că premiile datează din anii copilăriei. A primit Trofeul „Ursuleţul de Aur” (Baia Mare, 1991), Trofeul „Floare de Colţ” (Cluj, 1992) şi Premiul I la Festivalurile de Muzica Pop din Iași și din Alexandria (1995). S-a lansat oficial în 1996, când a semnat şi primul contract muzical important, cu Fundația Culturală „Phoenix”. Tot atunci a început să colaboreze cu Mircea Rusu, alături de care a susţinind numeroase spectacole și a înregistrat și mai multe materiale discografice, printre care „Omu’ bun și pomu copt” și „Chef în Grozăvești”.

În același an a urcat pentru prima dată și pe scena Festivalului „Cerbul de Aur” de la Brașov (unde a obținut Premiul III), și pe scena Festivalului Mamaia (unde a susținut un minirecital). În 1997 a început să cânte cu Daniel Crăciun (voce, chitară, compoziţie) şi cu Petre Cotarcea (claviaturi, aranjament orchestral).

În 22 iunie 1997 se bucură de un nou succes important: cântă în deschiderea concertului extraordinar susținut în Romania de Joan Baez, alături de care a mai urcat pe scenă şi în 2004, când a cântat cu aceasta şi un duet, „Rau ma dor, ochii, ma dor” . În 2001 a reprezentat țara noastră la Festivalul Internațional de la Zrenjanin (Iugoslavia), cu melodia „Lioară, Lioară”, şi s-a clasat pe locul II, la două puncte diferenţă de locul I.

În 2002 pbţine Trofeul Festivalului „Cântecul de Dragoste”, cu piesa „Poate tu, poate eu”, iar în 2003, la Festivalul de muzică „Cele Trei Mări” din Varna, câștigă Trofeul „Cea Mai Bună Voce Feminină” şi susţine un recital deosebit în cadrul Festivalului Callatis din România.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net