Narcisa Suciu, blocată în România, după operația care a salvat-o: «Fac zilnic o rugăciune de mulțumire»

Pe 17 iulie, Narcisa Suciu (47 de ani) a fost la un pas de moarte, după ce s-a descoperit că făcuse septicemie din cauza apendicelui perforat. După operaţia care a durat patru ore, solista se reface şi acum, iar doctorii nu o lasă să se întoarcă la familia ei, care nu i-a fost fizic alături la greu.

Solistei i s-a făcut rău la festivalul din Chitila, în  iulie anul acesta
Solistei i s-a făcut rău la festivalul din Chitila, în iulie anul acesta

În urmă cu două luni, Narcisa Suciu, care locuieşte de ani buni în Finlanda, a trecut prin momente dramatice în timp ce se afla la concert, în localitatea ilfoveană Chitila. Solista a fost operată de urgenţă, deoarece avea apendicele perforat.

Narcisa Suciu a stat peste zece zile internată în spital, iar viaţa ei a fost salvată datorită medicilor pricepuţi care au îngrijit-o. De atunci, ea nu s-a putut întoarce la familia ei pentru că medicii nu au lăsat-o. Ne-am întâlnit cu artista la evenimentul Geaninei Corondan, „Designeri de interior”, unde ne-a povestit cum se simte şi ce planuri are.

Citește și: Narcisa Suciu, operată de urgență

Click: Cum eşti, Narcisa? Ştim că ai trecut prin clipe grele.

În momentul ăsta, sunt foarte bine. Având în vedere că acum nouă săptămâni, fix pe vremea asta, mă trezisem din operaţie şi eram, practic, pierită, nu-mi vine să cred că-s bine. Sunt mai bine decât speram în momentul ăla. Şi sunt în ţară, în continuare, de atunci, pentru că, practic, pentru o perioadă de timp, doctorul mi-a recomandat să nu plec de aici. Până nu suntem clar că totul e OK.

Doctorul ți-a interzis să călătorești cu avionul? 

Nu să nu zbor, ci m-a sfătuit să rămân în România o perioadă, în caz că se agravează lucrurile. Pentru că a fost o ­situaţie foarte gravă.

Narcisa este aşteptată în Finlanda de soţul ei şi de fata de 24 de ani
Narcisa este aşteptată în Finlanda de soţul ei şi de fata de 24 de ani

Atunci, bolnavă fiind, ai stat pe scenă şi ai cântat? ­Ţi-ai respectat angajamentul până la capăt?

Nu pot să îţi explic cum am făcut, deci nu pot să explic ce s-a întâmplat. Era foarte multă lume la concert. Şi, atunci, când am văzut că e plin locul, am zis: „hai să cânt, măcar două piese, că lumea ar fi mai dezamăgită să zic că nu vin, decât dacă zic: uite, cânt două piese, că nu pot mai mult". Dar. apoi am cântat o oră şi ceva…

Vezi și: Cum se simte Narcisa Suciu după operație 

Când cântai, nu ţi-a venit să leşini?

Doar în timpul în care am cântat, nu m-am simţit rău. În rest, m-am simţit rău, tot timpul. Dar băieţii din Chitila mi-au trimis o asistentă, care mi-a dat nişte calmante, apoi am adormit, m-am trezit şi mi-am dat seama că nu mă simt bine.

Au venit în ţară soţul şi fiica ta?

Nu. S-au speriat foarte tare, în primă fază. Eu încercam să îi îmbărbătez. În momentul în care au auzit şi-au căutat bilet, dar am zis: „nu veniţi că nu puteţi să intraţi în spital mai mult de o oră pe zi. În rest, 23 de ore, nu ştiu ce-aţi putea face, n-aveţi cum să mă ajutaţi".

Narcisa Suciu a lansat o carte în primăvara acestui an
Narcisa Suciu a lansat o carte în primăvara acestui an

Dar ai avut rude aici?

Da, normal. Şi am foarte mulţi prieteni. Bine, dar nu prea am spus la nimeni. Prietena mea cea mai bună e medic. I-am spus ei şi ea m-a dus la spital. Dar mai am o prietenă foarte bună care locuieşte în San Francisco şi care a trimis pe cineva, de aici, să îmi aducă lucruri, la spital. Fără ca eu să ştiu. Pur şi simplu, m-a întrebat: unde eşti, în ce spital? Şi a trimis pe cineva la mine.

Ar putea să te intereseze și: Narcisa Suciu, despre prima întâlnire cu soțul finlandez 

Eşti frumoasă, eşti neschimbată.

Mulţumesc. Cred că după chestia asta, mi s-a pornit un „motoraş”. Mi-am dat seama că, acum, îmi făceaţi parastasul de două luni. S-a întâmplat ceva, nu ştiu să spun, nu ştiu să explic. Dar n-am mai trecut pe lângă moarte niciodată, şi bănuiesc că e aşa.

Ieri a fost la un eveniment  organizat de Geanina Corondan
Ieri a fost la un eveniment organizat de Geanina Corondan

Rămâi aici până la Sărbători? Întotdeauna aveai concerte în ţară.

O să trebuiască să plec până în Finlanda, apoi o să mă întorc. Dar, uite, săptămâna asta va trebui să merg la un târg de carte, la Piteşti. Mai am nişte evenimente deja stabilite. Printre ele, o să trebuiască să plec până acasă, totuşi.

Te-ai obişnuit cu frigul de acolo?

Să ştii că şi de aia am mai tras de timp să stau pe aici, acolo e foarte frig deja. Şi bărbatu-meu a zis: «cât e încă vară, stai acolo»!

Şi Revelionul unde îl faci?

Nici nu m-am gândit. În fiecare zi, când mă trezesc, fac o rugăciune de mulţumire că sunt în viaţă. Nici nu m-am gândit la Revelion.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net