Rețeta de pește dorada cu legume a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru cel mai bun sos
Unul dintre cei mai iubiți bucătari din România vine în atenția fanilor săi cu o rețetă inedită de pește dorada cu legume. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum prepară cel mai bun file de dorada asezonat cu roșii cherry sau sparanghel, un lux pentru iubitorii de pește.
Rețeta de dorada cu legume a lui chef Florin Dumitrescu
Pe contul său oficial de Facebook, Florin Dumitrescu dezvăluie diverse rețete din „cartea sa” de bucate. Ei bine, pentru a prepara cel mai delicios dorada cu legume, ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:
-4 fileuri dorada
-1 ceapă
-3 bucăți de ardei gras
-1 legătură de sparanghel
-o lămâie
-30 ml de ulei de măsline
-1 ciorchine de roșii cherry
-busuioc
-150 de ml vin alb
-150 g de unt
Metoda de preparare
Metoda de preparare a lui Chef Florin Dumitrescu este extrem de simplă și se prepară rapid. Ei bine, potrivit acestuia, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tai ardeiul și ceapa julienne, apoi taie sparanghelul pe lungime și fiecare roșie în 4 bucăți.
Ulterior, pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie și adaugă peștele cu pielea în jos. După ce se gătește pe o parte, acesta se întoarce pe partea cealaltă, urmând ca apoi să adaugi legumele tăiate în tigaie. După ce s-au rumenit, ingredientele se scot din tigaie și se adaugă vin alb în locul lor.
De asemenea, conform indicațiilor oferite de celebrul jurat de la Masterchef, sosul pentru dorada se prepară astfel:
„După ce s-au gătit, scoatem toate ingredientele din tigaie și punem vinul alb în locul lor. Încălzim vinul cu resturile de pește și legume din tigaie, astfel îi îmbogățim gustul și aroma, pentru a-l folosi ulterior pentru prepararea sosului. Mutăm vinul în ibric și îl lăsăm la fiert. Adăugăm unt, busuioc și amestecăm până obținem un sos. Servim dorada cu legume și sos”, a scris Florin Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.