Speak aruncă în aer industria muzicală! Iată drama care-l măcina pe Nosfe!: «Să fie trași la răspundere!»

Ultima actualizare:

Speak și-a exprimat și el regretul cu privire la moartea lui Nosfe, artistul care s-a stins din viață la doar 37 de ani, în urma unui infarct. Iubitul Ștefaniei a dezvăluit și situația dificilă cu care se confrunta Nosfe din cauza caselor de discuri, ce profitaseră de talentul său fără să-l plătească, astfel familia a recurs la o strângere de fonduri. Speak a expus culisele caselor de discuri care controlează artiștii și nu le oferă banii ce li se cuvin.

Speak aruncă în aer industria muzicală! Iată drama care-l măcina pe Nosfe
Speak aruncă în aer industria muzicală! Iată drama care-l măcina pe Nosfe

Speak a decis să arunce în aer culisele industriei muzicale din România! Artistul consideră că nu are nimic de pierdut prin expunerea anumitor «secrete de culise», întrucât, fiind artist independent, are interzis la radio de către marile case de discuri, ce oferă șpagă posturilor de radio pentru a difuza doar anumiți artiști.

Speak a lansat o adevărată tiradă la adresa șefilor caselor de discuri din România care se folosesc de artiștii talentați, autorii pieselor ce sunt difuzate la radio și pe care le fredonează toată țara, dar care nu primesc profitul ce li se cuvine de pe urma muncii lor. El susține că artiștii care semnează cu anumite case de discuri nu văd decât o mică parte din profitul pe care îl generează, restul banilor intrând în buzunarul caselor de discuri.

Citește și: Știrile Pro TV: Nosfe ar fi murit din cauza consumului de droguri

Speak expune manevrele prin care casele de discuri fură artiștii

Speak a scos la iveală o situație extrem de tristă prin care trec mulți artiști din România și căreia îi căzuse pradă și Nosfe. Cei care scriu versurile pieselor care sunt difuzate la radio, sau pe platformele de streaming și pe care o țară întreagă le fredonează nu figurează cu drepturi de autori și prin urmare nu au parte de banii ce li se cuvin. Autorii pieselor primesc un avans de cel mult 5.000 de euro pentru câțiva ani, timp în care un artist trebuie să se lupte să supraviețuiască.

Nu rata nici: Doliu în muzica românească! A murit Nosfe de la Șatra Benz

Speak subliniază că un artist generează din drepturi de autor 5.000 de euro în maxim 6 luni, dacă nu este afiliat unei case de discuri. 

«Tu ca și autor, nu ai acces la sumele generate din drepturi de autori, așa că băieții te țin cu acel avans mult și bine până când îți expiră contractul, bani în plus nu vezi. Ca să te lege în continuare și să resemneze contract cu ei, fac o recalculare și își mai dau pe la nas 2.000 - 3.000 de euro. Un autor dintr-o singură piesa de succes în România, în maxim un an, drepturile lui generează peste 5.000 de euro.

Află și: Speak este în doliu! Bunicul cântărețului s-a infectat cu COVID și a murit: „Vaccinați-vă părinții și bunicii”

Scopul lor [n.r. caselor de discuri] este să semneze mulți oameni, nefiind interesați de calitățile lor, ci cu intenția de a-i bloca să nu lucreze cu alții. Majoritatea autorilor nu fac bani, ci sunt sub papucul caselor de discuri, care îi controlează. Mulți dintre ei au familii și doar asta știu să facă.»

 «Nosfe era într-o situație de genul»

Speak a declarat în mesajul său de pe social-media că într-un anumit moment s-a aflat într-o situație similară cu o casă de discuri, iar de când este independent realizează cât de mult a fost furat. Artistul susținea că anumite case de discuri au un sistem de spălare a banilor prin firme tampon, astfel că autorilor le revine o mică parte din încasări. 

Artistul subliniază că regretatul Nosfe se afla într-o situație similară cu o anumită casă de discuri și în ciuda drepturilor de autor și a faptului că strângea mii de oameni la concerte, acesta se zbătea din punct de vedere financiar. 

«Din ce știu eu, Nosfe era într-o situație de genul, poate nu cunosc contractul în detaliu, dar în mare parte cam așa funcționează lucrurile. Eu îmi doresc ca ăștia care trag sforile cu ștate vechi în industrie să prinși și trași la răspundere. În nicio țară din lumea asta nu este posibil ca un artist care strânge mii de oameni la concerte, care vinde bilete, care are zeci de milioane de views, să aibă probleme cu banii.»

În continuarea mesajului, Speak a lăsat contul prin care fanii pot dona la strângerea de fonduri a soției lui Nosfe, pentru a ajuta familia să treacă prin această perioadă deosebit de grea. 

Nosfe de la Șatra Benz a murit la 37 de ani

Nosfe, sau Darius Vlad Crețan, pe numele său real, a intrat în atenția publicului ca membru al primei trupe de trap din România, Șatra Benz. Compusă din cinci membrii, printre care și cunoscutul Killa Fonic, Șatra Benza a dat tonul mișcării trap în țara noastră. 

Nosfe s-a remarcat și prin activitatea de liricist și producător pentru mai mulți artiști cum ar fi Ruby, dar și pentru colaborări de succes cum ar fi Gojira & Planet H sau Bra$ov 

Vestea morții artistului a întristat mulți artiști din zona muzicii urbane și nu numai. Trupa Șatra Benz a anunțat pe paginile de socializare, în seara de 16 octombrie, că Nosfe s-a stins din viață, la 37 de ani, din cauza unui infarct, suferit la puțin timp după un concert. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net