Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Îți dau lacrimile de emoții!

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, răpus de problemele de sănătate care nu-i dădeau pace de mai multă vreme. Marele actor a bucurat sufletul oamenilor de-a lungul generațiilor, iar personalitățile din România au reacționat îndurerate la tragica veste a morții maestrului. 

Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Îți dau lacrimile de emoții!
Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Îți dau lacrimile de emoții!

Alexandru Arșinel fusese internat la Terapie Intensivă, la secția de Cardiologie a Spitalului Universitar, însă starea sa de sănătate s-a degradat rapid, iar joi seară maestrul s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. 

Citește și: Ultima persoană care a vorbit cu Alexandru Arșinel înainte ca actorul să fie dus la azil

Arșinel a lăsat în urma sa momente neprețuite de pe scena teatrului sau din studiourile de televiziune, care au adus zâmbetul pe buze oamenilor. Actorul de comedie s-a dedicat trup și suflet artei scenice dar, în aceeași măsură, a iubit-o până la ultima suflare pe soția sa, Marilena, care rămăsese paralizată în urma unui accident casnic.

Nu rata nici: „Arma" cu ajutorul căreia Alexandru Arșinel cucerea femeile: «Veneau la spectacole pentru mine»

Dan Negru dezvăluie ultima dorință a lui Alexandru Arșinel

Printre personalitățile care și-au împărtășit regretul cu privire la moartea actorului, s-a aflat desigur și Dan Negru, cel care îi luase un interviu lui Alexandru Arșinel, chiar la începutul acestui an. Actorul i s-a confesat omului de televiziune, despre cea mai mare dorință a sa. Alexandru Arșinel mărturisea că ar ruga Divinitatea să aline suferința soției sale, Marilena, care este țintuită într-un scaun cu rotile. 

 Vezi și: Ultimele imagini cu Alexandru Arșinel! Actorul își pierduse zâmbetul și slăbise foarte mult

L-am întrebat pe Arșinel ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua morții. Azi a venit ziua... Mi-a răspuns atunci: «I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcătură. Cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: Doamne ajută-mă ca Marilena să să simtă mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine»”, a dezvăluit Dan Negru. 

Adrian Enache: «Lângă doi TITANI»

Adrian Enache și-a manifestat și el regretul față de moartea lui Alexandru Arșinel și a adus aminte și de Stela Popescu, menționând că este recunoscător că a avut parte să-i întâlnească pe cei doi «titani» ai comediei românești. 

Lângă doi TITANI. De astăzi, amândoi ne privesc cu dragoste și bunătate de Sus. I-am considerat mereu și pe Stela Popescu, și pe Alexandru Arșinel, părinții mei de suflet. Am învățat de la ei, am un milion de sfaturi de la ei, pe care le păstrez în inimă ca pe cele mai de preț comori. I-am iubit, îi iubesc și mă rog Bunului Dumnezeu să-i țină în Lumina și Pacea Lui. Drum lin printre stele, nea Sandu!”, a scris Adrian Enache pe rețelele de socializare. 

Gabriela Firea: «Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel»

Gabriela Firea a reacționat cu profundă tristețe la moartea lui Alexandru Arșinel și a rememorat momentul când i-a oferit titlul de «cetățean de onoare al Bucureștiului». 

Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru. Maestrul Alexandru Arșinel a plecat din această lume, lăsând în urmă regretele noastre. Sunt onorată că în perioada în care am fost primar general am reușit să-i aduc o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare a Bucureștiului. Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel. Transmit condoleanțe doamnei Arșinel și întregii familii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a menționat Gabriela Firea. 

«Iartă-i pe cei din bandele de derbedei»

Regizorul Constantin Vaeni și-a exprimat aprecierea față de talentul enorm al actorului Alexandru Arșinel și a transmis și un mesaj indirect detractorilor.

„Drum lin, spre Stele, dragă Alexandru Arșinel! După o întreagă viață în care ai fost un Izvor nesecat de bucurie, de umor și de voie bună pentru milioane de români, care te-au iubit și prețuit! Și iartă-i pe cei din bandele de derbedei și de ticăloși care, de la o vreme , parcă nu mai aveau, în viața lor mizerabilă, loc de Tine!”, a scris regizorul Constantin Vaeni.

Cezar Ouatu a fost și el întristat de moartea lui Arșinel și a sfătuit românii să-și prețuiască mai mult artiștii. 

”Dumnezeu să-l ierte pe marele nostru actor Alexandru Arșinel! E doar o senzație sau “pleacă” doar oameni frumoși? Dumnezeu să-l odihnească în pace și noi românii, să ne iubim și să ne prețuim mai mult marii artiști ajunși la o vârstă onorabilă, când încă sunt in viață”, a spus Cezar Ouatu. 

«S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție»

Călin Geambașu consideră că Alexandru Arșinel a fost victima sistemului, întrucât și-a dorit să rămână pe scena teatrului până în ultimul moment, situație ce i-a afectat foarte mult starea de sănătate. 

„Păcat. Unii oameni, rămași captivi în amintirea altor vremuri, refuză să-și asume vârsta biologică și evoluția vieții, ajungând să dispară trași în jos de propriile ancore...

La peste 80 de ani, regretatul Alexandru Arșinel voia să fie în continuare director la Teatru, în loc să-și onoreze retragerea și bine meritata pensionare, după o carieră strălucită, cu multe roluri ce au bucurat o țară întreagă...Acea luptă surdă, inutilă, nu i-a priit deloc. S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție, pozând în "victima sistemului" la peste 80 de ani...

Bătrânețea lui trebuia să fi fost o frumoasă aducere aminte a întregii sale vieți plină de realizări, povestind nostalgic și voios alături de copii și de nepoți. Chiar fabulând sau exagerând. Ar fi fost permis din partea unui actor renumit ca el. I-ar fi făcut bine. Nicidecum o luptă cu Primăria...Alexandru Arșinel ne va rămâne tuturor în amintire prin multele roluri haioase pe care le-a interpretat și cu care ne-a amuzat plăcut. Îi mulțumim! Drum lin!“, a scris artistul pe Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net