Vedetele se chinuie cu Postul Paștelui! Ioana Ginghină: „Nu-l mai țin pe tot, am probleme de sănătate!”

#Exclusiv Click!

Postul Paștelui reprezintă o adevărată piatră de încercare pentru vedetele de la noi. Este cel mai lung și cel mai aspru din an: 48 de zile fără carne, ouă și lactate. Vedetele noastre, cele mai credincioase, încearcă și ele să-și înfrâneze atât cât pot poftele alimentare sau trupești, în această perioadă.

Ornela Pasăre: „Desertul meu preferat este coliva”

Ornela Pasăre (39 de ani) este cunoscută ca fiind una dintre cele mai credincioase soliste de muzică populară de la noi. Artista și-a transformat casa într-un adevărat altar și în fiecare duminică o găsești la biserică, unde cântă pricesne. Așa și-a cunoscut, de altfel, și actualul soț. Cântăreața încearcă să țină toate posturile cu sfințenie, ba chiar și postul negru, doar cu apă.
„Pentru mine, postul este un fel de respect și de mulțumire în fața lui Dumnezeu! Dumnezeu a făcut postul pentru noi, pentru că este atât de benefic, nici nu ne putem noi imagina.

Lunea, miercurea și vinerea țin post obligatoriu și mă simt foarte bine, încerc pe cât pot să țin posturile, am și zile când  nu mănânc nimic, nu beau nici măcar apă până la anumite ore sau până seara. Ajută foarte mult postul negru. Nu doar în posturile de peste an, ci și în timpul anului, mă înfometez de bună voie, adică am zile când nu mănânc nimic până seara târziu, doar iau anafură și beau aghiasmă dimineața pe stomacul gol, așa simt să fac și mă simt extraordinar.

Nu numai cu pâine trăiește omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu. De copil țin post și îmi iese, le mulțumesc bunicilor pentru asta, sunt binecuvântată și recunoscătoare. Postul trebuie să fie însoțit de rugăciune, să mergem la Sfintele slujbe cu sufletul curat și plin de iubire, să ne spovedim, să ne împărtășim, cât de des putem, căci numai așa Iisus Hristos va învia în sufletele noastre”, a declarat solista, pentru Click!

Artista ne-a dezvăluit ce mâncăruri obișnuiește să consume în post.

„Mâncare libaneză, multe salate, legume, fructe, sarmale de post, mâncare de bame, supă cremă de legume, mâncare de spanac, urzici, efectiv ador ciorba de urzici, zacuscă, plăcinte de post, clătite de post, cozonac de post, gogoși, însă desertul meu preferat este coliva, poate și pentru că era desertul adus de bunica mea, de la biserică, desertul copilăriei. Vă doresc post cu folos duhovnicesc! Doamne ajută! Amin!”, a adăugat solista.

image

Simona Trașcă: „Nu pun gura pe carne în post”

Simona Trașcă (44 de ani) este și ea, contrar aparențelor, o persoană foarte credincioasă. Merge deseori la biserică să se spovedească, ține post și citește frecvent acatiste. Și asta nu-i tot: cinci dintre tatuajele sale au semnificație religioasă. Blonda ne-a mărturisit că, odată ce am intrat în Postul Paștelui, ea nu mai consumă carne deloc. Ultima săptămână din Post o ține, însă, ca la carte.

„Eu nu mănânc carne tot postul. Mănânc ouă, brânză, lapte, dar nu carne. În ultima săptămână țin post adevărat, ca la carte. Dar cel mai important, în perioada asta, e să nu faci rău, fie că e vorba de oameni sau de animale. Eu mai fac păcate câteodată cu gura, se întâmplă să mai vorbești una alta, dar în principal trebuie să nu faci rău. Am avut ani când am ținut tot postul ca la carte, cap coadă. Dar anul acesta o să-l țin așa cum pot. Pentru mime e greu să nu mănânc carne atâta timp, pentru că sunt mare carnivoră, recunosc”, a declarat Simona, pentru Click!

cub ioana ginghină animat gif

Ioana Ginghină: „Voi ține doar miercuri și vineri”

Ioana Ginghină (46 de ani) a mâncat dintotdeauna sănătos şi a ținut frecvent cure de detoxifiere. Posturile fac parte din stilul ei de viaţă și pe multe dintre ele le-a ținut cu sfințenie. Anul acesta, însă, actrița ne-a mărturisit că nu va mai ține tot Postul Paștelui, ci doar miercuri și vineri, pentru că se confruntă, în ultima vreme, cu ceva probleme de sănătate.

„De 20 de ani, eu am tot ţinut întreg Postul Paştelui. Nu mi s-a părut complicat, m-am obişnuit. În post, pe lângă alimentaţie, caut să fiu mai bună, să eman energie pozitivă, să mă gândesc mai mult la cei din jur. Postul este, pentru mine, un prilej de introspecţie a sufletului. Nu o să-l mai țin anul acesta pe tot, pentru că nu mai pot din punct de vedere al sănătății. Voi ține doar miercuri și vineri”, a declarat actrița, pentru Click!

cub sonia trifan png

Sonia Trifan: „Nu consum carne de 18 ani”

“Eu pot spune că țin post non-stop pentru că am un regim de viață pe care l-am menținut de foarte mulți ani și nu mă abat de la el. Nu consum carne de aproximativ 18 ani și nu mănânc nimic care este prăjit sau foarte gătit. 
După orele 20 nu mai mănânc nimic până a două zi la ora 10:00, deci pot spune că este și un fel de post intermitent pe care îl țin de câțiva ani buni și mă ajută foarte mult să îmi mențin aceleași kilograme, adică 55 - 56 kilogrmae. Îmi place foarte mult să am grijă de ceea ce mănânc și să am un echilibru, chiar dacă uneori îmi place să mănânc foarte multe dulciuri”, ne-a spus Sonia Trifan

banner gheorghe turda png

Gheorghe Turda postește doar în Săptămâna Mare

„O să țin post doar în Săptămâna Mare. Atunci când mă refer la post mă gândesc imediat la unele restricții alimentare cum ar fi carnea sau laptele. O să merg și la spovedit, dar și la Înviere pentru că așa am fost crescut de mic și așa m-am obișnuit”, ni s-a confesat și îndrăgitul solist Gheorghe Turda (76 de ani).

claudia ghitulescu jpeg

Claudia Ghițulescu ține post negru o dată pe săptămână

Claudia Ghițulescu (44 de ani) este extrem de credincioasă. Nu există săptămână să nu treacă pe la biserică. Cântăreața de muzică populară are duhovnicul ei și nu se abate deloc de la sfaturile pe care le primește de la acesta. 
“Încerc să țin toate posturile, mai ales pe cel al Paștelui. Sunt foarte credincioasă din fire! Merg destul de des la biserică, am părintele meu duhovnic și fac mereu ce mă sfătuiește el. Lunea, miercurea și vinerea țin post. 
Oricum nu mănânc carne decât foarte rar. Rugăciuni, canoane, post, toate fac parte din ritualul meu! Îmi fac salate orientale, mănânc ce e de post, de regulă multe salate, pește, ouă fierte, măsline, verdețuri și beau foarte multă apă! Mama mea și cumnata mea merg în fiecare duminică și de sărbători la biserică.
Când sunt acasă, la Craiova, merg și eu cu ele acolo! O dată pe săptămâna țin post negru, beau doar aghiasmă! Fără rugăciune parcă nu am nicio putere!”, a mărturisit, pentru Click!, solista de muzică populară.

anamaria ferentz jpeg

Anamaria Ferentz: „Îmi plac foarte mult ouăle și dulciurile"

Anamaria Ferentz își dorește să țină postul Paștelui, iar pentru ea acest lucru nu este o corvoadă. Artista a renunțat de mulți ani să mănânce carne și a povestit, pentru Click!, ce intenționează să facă acum și la ce alimente și-a propus să renunțe definitiv, nu doar cu ocazia postului. 
"Vreau să mă apuc să țin post și vreau să devin de fapt vegană. Brânză, ouă și produse cu lapte voi mânca foarte rar, de exemplu când călătoresc prin Europa, sau pe undeva unde știu că mâncarea este mult mai sănătoasă decât aici.
Atunci mai pot face excepții, să mai pot mânca și eu niște produse de patiserie, poate prăjituri din România, dar în rest aceasta este intenția, să devin 99% vegană, dacă se poate. Pentru mine este mai greu pentru că îmi plac foarte mult ouăle și dulciurile, în rest nu am nicio problemă. 
Carne nu mănânc oricum de foarte mulți ani și vreau să renunț și la pește zilele acestea. Așa că nu o să fie foarte greu pentru mine să țin acest post al Paștelui. Intenția pentru mine este să țin și un post spiritual, de curățare spirituală, emoțională, etc", ne-a mărturisit Anamaria Ferentz care locuiește de ani buni în America.

Postul Paștelui este cel mai lung și cel mai aspru din an

1 postul pastelui jpg jpeg

Înaintea de sărbătoarea Învierii Domnului, creștinii ortodocși țin Postul Paștelui, cunoscut ca fiind cel mai lung post din an. Anul acesta, postul a debutat pe 18 martie și va ține până pe 5 mai, când e Învierea.

În această perioadă, creștinii se pregătesc spiritual pentru sărbătoarea Paștelui. Își curăță trupul prin abținerea de la alimentele de origine animală și își curăță sufletul prin fapte bune și rugăciune.

În Postul Mare, creștinilor le este interzis să consume carne și lactate, dar și băuturi alcoolice sau tutun. Sunt doua dezlegări la pește: de Bunavestire, pe data de 25 martie și în ziua Intrării Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor, sărbătorită pe 28 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net