Cum a reușit Ioana Ginghină să renască după divorțul de Alexandru Papadopol: „Am descoperit că...”

Ioana Ginghină (46 de ani), a fost la un moment dat copleșită de frica de necunoscut. Actrița vorbește deschis despre viața ei, despre încercări și despre divorțul de fostul ei soț, Alexandru Papadopol și nu este pentru prima oară când o face.

Ginghină își spune poveștile în online și le adună pe blogul ei,  www.ioanaginghina.ro, așa cum a făcut și acum. După despărțirea de fostul ei soț, Ioana Ginghină a rămas să locuiască singură cu fetița ei, care pe atunci avea 9 ani, și era încercată de o mulțime de întrebări cărora le-a găsit răspuns pe parcursul înaintării în vârstă și a experiențelor pe care le-a trăit. Actrița împărtășește toate sentimentele și întrebările care i-au dat târcoale atunci din dorința de a putea ajuta și alte femei care poate trec prin ceea ce a trăit ea.

„Am fost pusă față în față cu realitatea”

Întrebarea „Ce urmează pentru mine acum?” mi-a frământat gândurile de când am fost pusă față în față cu realitatea divorțului meu. La 40 de ani, cu un copil de 9 ani agățat de mâneca mea, lumea pe care o știam s-a schimbat irevocabil. Ce se întâmplă acum?Frică de necunoscut mă copleșește. Fiind mamă, această frică se amplifică. Cum voi reuși să gestionez totul singură? Cum voi putea să ofer o stabilitate fizică, financiară și emoțională familiei mele? Cum mă voi îngriji și de mine? Și, oare, când voi putea să dorm din nou liniștită?Doresc să împărtășesc cu voi răspunsurile pe care mi le-am dat. Da, vei face față și vei descoperi o putere în tine la care nici nu visai”, și-a început povestea Ioana Ginghină care a înțeles până la urmă că este greu să treci printr-un divorț dar nu este un capăt de lume.

„Trebuie să te întrebi: voi permite ca acest divorț să mă definească? Să fie sfârșitul lumii pe care o cunosc? Răspunsul meu a fost clar: Nu!În calitate de mamă, simți cum instinctul de protecție devine mai intens. Ca toate mamele, am învățat să fiu flexibilă și să mă iert pe mine însămi. Fără autocritică excesivă, pentru că autocritica duce la mai multă frică”, a spus, fără secrete, Ioana Ginghină.

„M-am confruntat cu propriile frici”

După procesul de vindecare de după divorț, actrița a avut de învățat multe lucruri, mai ales după ce a avut de înfruntat mai multe temeri.

 „După divorț am descoperit că iubirea poate fi regăsită în forme neașteptate. A fost un proces de vindecare și de acceptare a schimbărilor prin care am trecut. Am învățat că dăruirea de sine nu presupune pierderea propriului eu și că echilibrul în relații este esențial. M-am confruntat cu propriile frici și am realizat că redescoperirea sinelui este un pas crucial pentru a putea iubi din nou. Am înțeles că, deși inima mea era deschisă, mai erau multe piese din puzzle-ul vieții mele pe care trebuia să le așez la locul lor”, a precizat Ioana Ginghină.

„Nu eram gata să mă angajez din nou, până când nu m-am simțit completă și împăcată cu mine însămi.În nopțile lungi, când casa mare părea mai goală și fiecare zgomot mă făcea să sar din pat, îmi dădeam seama că nu doar eu, ci și copilul meu de 9 ani, eram afectați de noua noastră realitate. Gândul că trebuie să fiu acum și mamă, și tată, mă apăsa, iar somnul era adesea întrerupt de grijile și temerile noastre.Dar în aceste momente de neliniște, am învățat să găsesc putere în vulnerabilitatea mea.

Am înțeles că a avea grijă de sănătatea mea emoțională și fizică este esențial, pentru că eu sunt coloana vertebrală a acestei noi familii.Voi simți din nou bucuria?Da, bucuria poate fi regăsită în cele mai mici lucruri. Un zâmbet, o îmbrățișare, o seară liniștită alături de copilul meu.Am învățat să apreciez momentele mici de fericire care vin neanunțate și să le las să coloreze zilele noastre.Somnul, odihna, nu mai sunt acum un lux, ci o necesitate. Week-end-urile în care fostul soț lua copilul la el deveneau pentru mine momente de reîncărcare și de refacere a echilibrului”,  a mai povestit Ioana Ginghină despre această experiență traumatizantă a divorțului.

„Viața merge înainte, iar noi suntem mai puternice decât ne imaginăm. În fața necunoscutului, capul sus și înainte cu încredere. Noi putem face față!”, este concluzia vedetei.

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au divorțat în 2019, după 12 ani de mariaj. Cei doi au împreună o fetiță adolescentă, de 15 ani, pe Ruxandra, cu care fiecare încearcă să petreacă acum timp de calitate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net