Victor Rebengiuc, despre ultima discuție cu Ion Caramitru. «La câteva ore după aceea i s-a făcut rău»

Ultima actualizare:

    Victor Rebengiuc și Ion Caramitru au fost colegi de scenă și prieteni din anii '60foto: Inquam Photos
Victor Rebengiuc și Ion Caramitru au fost colegi de scenă și prieteni din anii '60foto: Inquam Photos

Actorul Victor Rebengiuc regretă moartea lui Ion Caramitru, care i-a fost coleg de scenă, dar mai ales prieten din anii ’60. „O pierdere imensă pentru cultura românească”, a spus Rebengiuc la Digi24. Actorul a rememorat ultima discuție cu Ion Caramitru, în iulie, după care directorul TNB s-a internat la Spitalul Elias.

„Mi-l amintesc cu multă durere, este o mare pierdere pentru teatrul românesc. Eu cu Caramitru am fost prieteni și încă sunt și voi fi, din anii ‘60 suntem prieteni, de când el era student și eu devenisem deja actor. E o pierdere uriașă pentru teatrul românesc, este o emblemă care a picat în momentul ăsta și care nu poate fi înlocuită. Un actor mare, un regizor deosebit, fondatorul UNITER, directorul Teatrului Național”, a spus, cu vocea gâtuită de emoție, actorul Victor Rebengiuc, la Digi24.

Rebengiuc a amintit că Ion Caramitru este cel care a reconstruit clădirea Teatrului Național, care stătea să se dărâme, pentru că fusese mutilată de Ceaușescu.

„A fost un om absolut nemaipomenit, un om cum nu o să mai fie în teatrul românesc cel puțin în următorii 10 ani, o mare, îngrozitoare pierdere pentru teatrul românesc este plecarea lui Pino dintre noi”, a subliniat Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc despre Ion Caramitru: ”Habar n-am avut, nici el nu a știut că e bolnav!”

Actorul a povestit că a vorbit ultima oară cu Ion Caramitru la începutul lui iulie. Întrebat dacă știa că este bolnav, Victor Rebengiuc a spus: „Habar n-am avut, nici el nu a știut că e bolnav! Eu am vorbit cu el când s-a întors din Elveția, am vorbit la telefon, era la Moeciu, la odihnă. Am vorbit ce faci, cum faci, cum a fost în Elveția, mă rog... Soția lui, Micaela, mi-a spus că după convorbirea asta, la scurt timp, câteva ore poate, a dat niște semne, a început să vorbească puțin necontrolat, spunea lucruri neinteligibile, dar i-a trecut. Imediat ce și-a dat seama că este grav s-a suit în mașină și a venit la București, a intrat în spital și de atunci și până acum a fost în spital”, a relatat Victor Rebengiuc. 

Ion Caramitru a murit duminică, 5 septembrie. Actorul de 79 de ani era internat în Spitalul Elias din București.

Citește și:

Loredana Groza, mesaj emoționant pentru Ion Caramitru. «Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer»

Radu Afrim, la moartea lui Ion Caramitru. «Abia acum se va vedea ce a însemnat pentru breasla noastră»

image
image
image
image
image
image
Tiberiu Ceia Sovia Vicoveanca jpeg
banner drogați png
Marian Olteanu Clanul jpg
irina loghin jpeg
Richard Stan și Drei, videoclip în Miami cu Rick Ross jpg
banner dan bittman png