O româncă în ţara ultimilor canibali

Ultima actualizare:

Românca vrea să studieze comportamentul celor mai primitivi oameni de pe Planetă şi se află într-o expediţie, la 15.000 de kilometri de casă, pentru a trăi câteva săptămâni printre colibele lor. Vizitează mai multe triburi şi le studiază ritualurile.

Sunt pentru ei ca o mascotă care le aduce onoare. Sunt trofeul lor de culoare albă”, a povestit Hanna Bota, pentru „Adevărul”, din mijlocul băştinaşilor din Vanuatu, locul în care a fost înregistrat unul din ultimele cazuri cunoscute de canibalism.ost înregistrat unul din ultimele cazuri cunoscute de canibalism.

Fără apă caldă în capitală

Ajunsă în Port Vila, capitala republicii din Oceania, la mijlocul lunii, scriitoarea a fost cazată într-un bungalow de lemn, cu terase largi şi camere joase, gresie în camere şi faianţă în băi. Totuşi, la robinetul ruginit de la toaleta englezească este numai apă rece.

E foarte cald, tot timpul îmi vine să fac duş să mă răcoresc şi să îmi usuc pielea. Deşi nu s-a inventat apa caldă, nu s-a inventat aici nici cea rece, toată apa e dezmorţită, poţi face duş fără probleme, mai neplăcut e când trebuie băută”, spune clujeanca.

Lumea umblă desculţă

În tot oraşul e însă la fel, aşa că Hanna nu are de ce să se supere. Gazda, Thymoty, locuieşte totuşi într-un cartier rezidenţial, lângă Universitate (filială a Universităţii Pacificului de Sud, cu centrul în Fiji).

Toţi au o viaţă socială bogată, casa le e deschisă larg pentru oaspeţi, cunosc o mulţime de oameni, parcă ar cunoaşte întregul oraş, deşi locuiesc în capitală, populaţia de aici nu s-a rupt de viaţa de tip clan, cu vecini, prieteni, cunoştinţe de tot felul, nu sunt individualizaţi şi izolaţi precum cei din lumea «civilizată»”, spune Hanna.

Priveliştea de pe străzile din Port Vila întrece aşteptările: „Majoritatea sunt desculţi, dar nu contează cât de murdare le sunt picioarele, că uneori şlapii mei sunt mai curaţi, nu curăţenia contează, ci gestul de descălţare. Chiar şi în magazinele din unele oraşe se intră desculţ”.

Citeşte întreaga poveste fascinantă a româncei pe Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net