Cum a deraiat trenul morţii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Spania, în stare de şoc! Cel puțin 80 de morţi, 140 de răniţi, dintre care 32 sunt în stare critică, este bilanţul tragicului accident de tren care a avut loc miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării.

Ora 20.42: sânge peste tot, vagoane zdrobite şi trupuri sfârtecate pe caldarâm şi pe şine! Ora 20. 41: Raul Fariza, un american din Houston, şi soţia sa, Myrta, se aflau printre cei 218 pasageri din trenul de mare viteză care circula între Madrid şi Ferrol şi abia aşteptau să ajungă la destinaţie, în Santiago de Compostela, pentru a participa la sărbătoarea Sfântului apostol Iacob. Trenul mai avea foarte puţin de mers până la staţie.

Vagoanele deraiate s-au zdrobit

simeon stalpnicul png

Salvatorii caută supravieţuitori

simeon stalpnicul png

Fariza asculta liniştit muzică la căşti, când a auzit o explozie îngrozitoare, zgomote de infern şi s-a simţit aruncat cu vagon cu tot, fără să înţeleagă ce se întâmplă. Ţipete, urlete, praf, canapele sfâşiate, sânge în toate părţile, a văzut înainte de a se trezi, deodată, înconjurat de cadavre.

Răniţii sunt duşi la spital

simeon stalpnicul png

Răniţii, în stare şoc, povestesc prin ce au trecut

simeon stalpnicul png

Nu-şi mai aminteşte cum a ajuns afară din vagonul 7, unul dintre cele opt care au deraiat de pe şine şi s-au răsturnat, unul din ele rupându-se în două. Cineva i-a spus că soţia a fost luată de echipele de salvare, vie, dar încă nu ştia unde era dusă. Toţi pasagerii care au scăpat cu viaţă au povestit momentele de groază prin care au trecut în haosul creat. Unul dintre cei doi mecanici ai trenului a recunoscut că a intrat cu viteza de 190 de kilometri pe oră într-o curbă, zonă în care trebuia să circule cu maximum 80 de kilometri pe oră, potrivit „El Pais".

„Am deraiat, ce mă fac, ce mă fac! Sper să nu fi murit nimeni!" Se văita el în urma catastrofei. Conductorul, care este rănit, se află în prezent în custodia poliţiei judiciare, care investighează cauzele dezastrului. Este una dintre cele mai sângeroase tragedii feroviare din ultimii 40 de ani.

image
image
image
image
image
image
bani multi pensie jpg
Luna capsunilor jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
butoaie vin pivnita jpg
image png
Lamborghini Veneno  Roadster  (1) jpg
Elevi liceu Romania FOTO Mircea Moira   Shutterstock jpg
saptamana modei paris profimedia (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net