Cea mai scumpă mașină vândută pe Internet! Cum arată Lamborghini Veneno Roadster

O mașină de lux Lamborghini Veneno Roadster, deținută anterior de un membru al familiei regale a Arabiei Saudite, s-a vândut recent cu 6 milioane de dolari la o licitație online. Astfel, autoturismul a stabilit un record mondial pentru cea mai scumpă mașină vândută vreodată pe Internet.

Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster prinde o viteză de 355 km/h (Foto: Profimedia)

Lamborghini Veneno Roadster, prezentat de compania SBX Cars a devenit cea mai valoroasă mașină tranzacționată vreodată prin intermediul unei platforme de licitație online. S-a vândut cu 6.000.000 de dolari”, se arată în comunicatul oficial de presă emis de SBX Cars.

Lamborghini Veneno Roadster are 750 de cai putere 

„Vânzarea depășește cea a autoturismului Ferrari LaFerrari Aperta (model din 2017), care s-a vândut anterior cu 5.360.000 de dolari, în 2022. Rarul Veneno Roadster, doar unul dintre cele nouă modele existente în lume, a fost scos anterior la vânzare de o casă de licitații în 2020, cu un preț de vânzare estimat între 4.300.000 și 5.500.000 de dolari. Totuși, nu a reușit să se vândă până acum”.

Așa arată la interior (Foto: Profimedia)
Așa arată la interior (Foto: Profimedia)

Deținut anterior de un membru al Casei Regale saudite, râvnitul vehicul V12 Veneno Roadster are o putere maximă de 750 de cai putere și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde. El poate atinge o viteză maximă de 355 km/h. Finisată într-un negru mat la exterior, la interior are piele naturală neagră și verde.

Mașina sport prezintă, de asemenea, dungi verzi la exterior, adăugând o notă de contrast și personalitate caroseriei sale asemănătoare unui avion de luptă, scrie World Records Academy.

Are o caroserie mată (Foto: Profimedia)
Are o caroserie mată (Foto: Profimedia)

Bazat pe Lamborghini Aventador, Veneno a fost dezvoltat pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a producătorului italian de mașini sport de lux. Disponibil atât în ​​variantele coupe, cât și roadster, acesta din urmă și-a făcut debutul public la bordul portavionului naval italian Nave Cavour în decembrie 2013.

Mașina în ediție limitată a fost dezvăluită oficial în timp ce Nave Cavour a acostat în portul Mina Zayed din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. „Lamborghini Roadster este una dintre cele mai exclusiviste mașini din lume!”, a comentat Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Lamborghini, la eveniment.

image
image
image
image
image
image
joe biden profimedia jpg
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (1) jpg
1 kamala harris prima femeie presedinte a sua joe biden 1 jpg jpeg
pompieri smurd jpg
mic dejun la hotel jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
Arca lui Noe  png
Viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net