Caprele nu-i dau pace lui Toni Greblă. Fostul judecător a fost chemat din nou la DNA

Ultima actualizare:

    Judecătorul Toni Greblă e anchetat pentru trafic de influență, dar și pentru vânzarea dubioasă a unor capre (foto: Mediafax)
Judecătorul Toni Greblă e anchetat pentru trafic de influență, dar și pentru vânzarea dubioasă a unor capre (foto: Mediafax)

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă, cercetat în libertate sub acuzațiile de trafic de influență și de primire de foloase necuvenite, a fost chemat în această dimineață la DNA pentru a da noi declarații în dosarul de corupție în care e anchetat. Greblă a declarat că nu știe ce elemente noi au procurorii, însă crede că anchetatorii vor cu orice preț să-l înfunde pentru vânzarea dubioasă a 50 de capre.

UPDATE Ora 11.35. Toni Greblă a ieșit de la audieri. Fostul judecător a aflat că procurorii i-au mai găsit o „bubă”.

Acești au extins cercetările în dosarul în care este anchetat ți îl acuză de fapte comise în campania electorală, legate de comunităţile de romi din Gorj, dar şi pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Toni Greblă a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au comunicat extinderea cercetărilor în dosarul fermei de struţi, dar şi pentru faptul că un apropiat al fostului judecător CC ar fi organizat evenimente, în cadrul cărora ar fi oferit mâncare unor comunităţi de romi, în perioada campaniilor electorale din 2008 şi 2012, informează Mediafax.

Toni Greblă trebuie să facă față celor două mari acuzații ale procurorilor DNA, de trafic de influență și de primirea de foloase necuvenite pentru a interveni în sprijinul firmelor deținute de finul său. Conform rechizitoriului, Greblă e suspectat că a primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW pe care îl folosea şi două rochii pentru soţia sa, de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, scrie agenția Mediafax. Însă, fostul judecător trebuie să dea explicații suplimentare despre vânzarea a 50 de capre care nu erau ale lui. Cel care l-a turnat este chiar avocatul căruia Greblă i-a cerut să măsluiască actele de vânzare-cumpărare, potrivit DNA.

„M-am prezentat ca orice cetăţean. Nu ştiu să fie ceva nou faţă de acum două luni şi jumătate. Sper să am parte de o anchetă echitabilă. Procurorul a dispus reţinerea mea, două complete al ICCJ au decis că nu este cazul. Justiţia, prin ICCJ şi celelalte instanţe, este şi trebuie să fie un exemplu de insititiţie independentă. Totul se înverte în jurul acelor venituri rezultate din creşterea caprelor", a spus Toni Greblă când a ajuns la DNA, conform rtv.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Orsova Veche jpg
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net