Ne loveşte încă un val de caniculă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vreme capricioasă în această săptămână. Pe de o parte, din sudul continentului a urcat un val de aer fierbinte, iar din nord vine aer polar. Aşadar, în această săptămână, vom avea caniculă, dar şi furtuni violente.

Meteorologii ANM au emis luni o avertizare ”cod galben” valabilă până în această seară, când valul de căldură se va extinde în vestul şi local în sudul şi centrul ţării. În aceste zone, unde temperaturile maxime vor atinge 38 de grade Celsius, posibil mai mult în Lunca Dunării. Nu va fi confortabil nici în timpul nopţii pentru că temperaturile vor depăşi 20 de grade. Atenţie! Marţi, în centrul şi vestul ţării, vor fi averse zgomotoase, iar miercuri se vor extinde şi în Oltenia şi Moldova.

simeon stalpnicul png

Joi, sunt anunţate averse în aproape toată ţara, cu excepţia Banatului şi sudul Olteniei, iar temperaturile vor coborî până la valori normale pentru această dată, în jur de 28 - 30 de grade. Vineri, va fi o pauză de ploi, dar în weekend aversele vor fi prezente peste tot în ţară, la orele amiezei. Excepţie vor face Delta Dunării şi Litoralul, estimează Centrul European de Prognoză.În Capitală, marţi şi miercuri, vor fi 35 de grade la umbră, joi vor fi 32 de grade şi averse, vineri va fi cer senin şi 29 de grade, iar sâmbătă sunt prognozate 30 de grade şi averse.Recordul de temperatură pentru luna iulie a fost înregistrat la 24 iulie 2007: 44.3 grade, la Calafat. În acea zi, a fost emis pentru prima oară în România ”cod roşu” de caniculă şi s-au înregistrat frecvent peste 40 de grade în mai multe localităţi din lunca Dunării. În iulie 2007, au fost 94 de recorduri de temperatură pentru diferite localităţi.

Ultravioletele, la nivel periculos

Zilele acestea aveţi nevoie de protecţie. Meteorologii spun că nivelul de radiaţii ultraviolete (UV) este foarte ridicat. În toată ţara, a ajuns la nivel VII – VIII, extrem de periculos, iar expunerea la soare trebuie să fie minimă. La malul mării, se înregistrează nivelul IX, când soarele poate produce grave leziuni ale pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net