Rezultate Bacalaureat 2017. În ce județe sunt cei mai mulți candidați admiși

Ultima actualizare:

    Foto: Adevarul.ro
Foto: Adevarul.ro

Medii mai mari decât anul trecut la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat. Conform Ministerului Educației, înainte de contestații se înregistrează o rată de promovabilitate de 71,4%. Însă, patru județe din țară au înregistrat rezultate foarte bune, care au dus la creșterea ratei la nivel național.

Elevii sibieni au primit cele mai multe note de trecere la examenul de Bac din sesiunea iunie-iulie. La Sibiu s-a înregsitrat o rată de promovabilitate de 83,73%, cea mai mare din țară în acest moment. Pe locul doi se situează Bacăul, cu o rată de promovabilitate de 83,54%. Pe locul trei, la egalitate, se află județele Cluj și Iași, cu o rată de succes de 82,75%.

La polul opus se află județul Ilfov, cu o rată de 42,4%, județul Giurgiu, cu o rată de 50,76%, și județul Teleorman, cu 53,9%.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi şi au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4%, au promovat examenul. Anul trecut, înainte de contestaţii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 66,7% înainte de depunerea contestaţiilor şi de 68,1%, după soluţionarea acestora, notează news.ro.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net