Vârstinicii care au primit pensii umflate trebuie să returneze statului 53 de milioane de lei, în rate

Ultima actualizare:

    Un pensionar trebuie să restituie statului, în medie, 5.524 de lei în următorii trei ani
Un pensionar trebuie să restituie statului, în medie, 5.524 de lei în următorii trei ani

Reprezentanţii Ministerului Muncii vor să recupereze de la vârstnicii care au încasat pensii ilegale toţi banii, în mod eşalonat, în următorii trei ani. Circa 10.000 de pensionari vor fi nevoiţi să dea statului înapoi 53 de milioane de lei, bani care au intrat în conturile lor în urma unor dosare de pensionare contrafăcute.

Ministerul Muncii nu-i iartă pe toţi pensionarii care au încasat, lunar, mai mulţi bani decât li se cuveneau. Circa 20.000 de vârstinici au fost iertaţi de la returnarea sumelor plătite după ce s-a constatat că dosarele lor de pensionare au fost greşite de funcţionarii publici. Însă, alţi 10.000 de vârstnici vor trebui să dea înapoi statului 53 de milioane de lei, bani încasaţi ilegal fiindcă au prezentat documente neconforme sau au plătit şpagă pentru a fi pensionaţi.

Pensionarii aflaţi în această situaţie vor trebui să returneze bani încasaţi ilegal în termen de trei ani de la aprobarea proiectului de lege elaborat în acest sens, informează rtv.net. Conform unei analize a ministerului, suma medie pe care o are de înapoiat un pensionar e de 5.524 de lei.

Caz halucinant în Galaţi: funcţionarii i-au greşit pensia cu 16.000 de lei

Un caz incredibil a fost sesizat la Galaţi, unde o femeie din localitate a fost înştiinţată de Casa de Pensii că trebuie să aducă de acasă nu mai puţin de 16.000 de lei. Funcţionarii au descoperit o oroare în stabilirea drepturilor bătrânei, care este imputată unor angajaţi ai Casei de Pensii. Pentru greşeala acestora, femeia trebuie să returneze banii încasaţi fără drept. Reacţia reprezentanţilor Casei de Pensii este halucinantă:

La verificare s-a constatat că începând cu anul 2007 beneficiază necuvenit de drepturi de pensie de urmaş. Este o interpretare eronată a legii. În momentul de faţă conducerea unităţii s-a autosesizat şi funcţionarii care au lucrat acel dosar de pensii sunt cercetaţi de comisia de disciplină”, a declarat Nicuşor Zburlea, purtător de cuvânt Casa de Pensii Galaţi, citat de rtv.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net