Şi-a petrecut Crăciunul cu femeia-robot inventată de el

Ultima actualizare:

Aiko, care vorbeşte fluent engleza şi japoneza, a ajutat la pregătirea curcanului pentru masa de Crăciun şi a decorat casa aşa cum se cuvine. Iar eforturile sale au fost răsplătite pentru că Le a răsfă­ţat-o cu daruri.

„Ca orice femeie, adoră să primească haine noi", a spus Le. Pentru a o construi pe Aiko, inventatorul, care a pus la punct primul său robot la vârsta de numai patru ani, a ajuns să aibă datorii foarte mari la bănci.

    Citeşte şi:        Adio nevastă! Îmi iau femeie robot! - VIDEO

Deşi a prezentat-o pentru prima dată lumii în 2007, la o expoziţie ce a avut loc la Toronto, Le încă mai caută o companie care să-i sponsorizeze cercetările.

În urmă cu doi ani, inventatorul a suferit un infarct din cauza stresului provocat de munca pe care a depus-o pentru a construi femeia perfectă.

Dificultăţile financiare l-au determinat să se mute înapoi la părinţi, care au fost nevoiţi să se acomodeze cu androidul. „La început, li s-a părut ciudat. Acum, însă, s-au obişnuit cu Aiko", a afirmat Le.

În prezent, inventatorul lucrează din greu pentru a îmbunătăţi mersul androidului. „Dorinţa mea pentru 2010 este s-o pot face să meargă aşa cum îmi doresc", a declarat Le Trung.

image

Slăbuţă şi ascultătoare

Aiko are în dotare un vocabular de 13.000 de propoziţii în engleză şi în japoneză. Cântăreşte circa 30 de kilograme şi măsoară 1,51 metri în înălţime.

Le Trung a subliniat că nu a construit-o ca pe o păpuşă sexuală. Aiko, a cărei piele este din silicon, reacţionează însă la stimuli şi poate face diferenţa dintre o atingere brutală şi una blândă.

Dacă o persoană o bruschează, o răsplăteşte cu o palmă. Are şi un defect: nu are miros. Le Trung susţine că un astfel de robot le-ar putea fi de folos oamenilor vârstnici sau celor care au nevoie de ajutor pentru a-şi reveni după o perioadă de spitalizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net