Blestemul gazonului

Ultima actualizare:

    Terenul de pe cel mai luxos  stadion din București arată  ca un câmp ars de soare
Terenul de pe cel mai luxos stadion din București arată ca un câmp ars de soare

Gazonul de pe Arena Naţională a arătat groaznic la partida dintre FCSB şi Astra, 1-1, iar în decurs de două săptămâni vine meciul dintre FCSB şi Sporting, din play-off-ul Ligii Campionilor, apoi, la 1 septembrie, disputa naţionalei cu Armenia. Dincolo de starea terenului, se pune în pericol integritatea jucătorilor, portughezul de la FCSB, Teixeira, ieşind accidentat după nici 10 minute de joc cu giurgiuvenii.

Încă de la inaugurarea Arenei Naţionale, cu ocazia partidei dintre România şi Franţa, în septembrie 2011, gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării a fost călcâiul lui Ahile pentru această construcţie. Fie că s-a prezentat sub forma unor muşuroaie de cârtiţe sau că a fost pârjolit, gazonul nu s-a ridicat niciodată la standardele unei arene care a costat 230 de milioane de euro. Poate doar în primele săptămâni de la schimbarea gazonului, operaţiune care s-a produs deja de şapte ori. 

Pentru o perioadă, Primăria Bucureşti a externalizat operaţiunile de întreţinere a gazonului către o firmă, UTI Grup, însă în luna martie a acestui an a rupt acest angajament. La 7 martie 2017, compania a primit o adresă prin care era informată că Arena Naţională a trecut integral în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi, ca urmare, relaţia contractuală privind serviciile de întreţinere tehnică nu mai poate fi continuată. 

Aşadar, în acest moment, de gazon se ocupă din nou cei de la ALPAB. ”Nu mai există iarbă, ne vom face iar de râs la meciul cu Sporting. Din păcate, cei care se ocupă de gazon nu-şi fac treaba, dar iau chirii foarte mari”, a declarat Duckadam, la TV Digi Sport. 

Mai mult decât atât, jucătorii riscă mari probleme medicale ca urmare a terenului care arată a orice, numai a gazon de fotbal, nu. A păţit-o Felipe Tiexeira la partida de sâmbătă, când a ieşit accidentat după  zece minute, acuzând o entorsă din cauza gazonului.  Pentru un meci de Liga I, FCSB şi Dinamo plătesc 13.000 de euro de meci, pentru o partidă de Champions League se achită 28.000 de euro, iar pentru un joc din Europa League tariful este de 23.000 de euro.  La aceşti bani se adaugă cel puţin 10.000 de euro pentru fiecare meci, bani care se duc pentru asigurarea serviciilor de operare ale stadionului.

Ce partide urmează pe Arena Naţională

21 august Dinamo – FC Botoşani Liga I 

23 august Steaua – Sporting play-off Liga Campionilor 

27 august Steaua – FC Botoşani Liga I

1 septembrie România – Armenia preliminariile CM 2018

Ziarele portugheze au scris despre starea gazonului

simeon stalpnicul png

Jurnaliştii portughezi de la ”A Bola” au semnalat şi ei această problemă, la fel şi antrenorii echipelor FCSB şi Astra. Lusitanii sunt îngroziţi că terenul arată groaznic, iar cei de la Sporting vor juca meciul decisiv al calificării în grupele Ligii Campionilor pe arena de la Bucureşti. „Eu am fost în Portugalia, unde se joacă pe temperaturi de peste 40 de grade, şi gazoanele arată impecabil. Nu înţeleg cum la noi nu se poate”, a afirmat Nicolae Dică, antrenorul celor de la FCSB. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net