Vrei să-l fereşti de răceli? Întăreşte-i copilului imunitatea!

Ultima actualizare:

    Specialiştii ne dau cele mai bune soluţii pentru buzunarul tău şi pe gustul celui micfoto: Shutterstock
Specialiştii ne dau cele mai bune soluţii pentru buzunarul tău şi pe gustul celui micfoto: Shutterstock

În sezonul virozelor respiratorii, copiii sunt cei mai vulnerabili. Iau virusul unii de la alţii, în şcoli şi grădiniţe, sunt sensibili, nu ştiu să se protejeze. Tu poţi face pentru ei un singur lucru – să le întăreşti sistemul imunitar. În felul acesta, episoadele de răceală vor fi mai rare, mai scurte, mai uşor de suportat.

Miere, cătină, echinacea, kiwi, citrice, legume de două ori pe zi, acestea trebuie să fie armele voastre împotriva răcelii şi gripei. Soluţiile pentru întărirea imunităţii nu sunt scumpe, nici rele la gust. Copilul nu le va refuza, trebuie doar să ştii cum să le combini, să le prepari. Dr. Carmen Nonn, medic specialist, competenţă api-fitoterapie în cadrul Fares Bio Vital, îţi recomandă câteva alimente pe care să le introduci în meniul celui mic.  

Începeţi ziua cu o linguriţă de miere şi polen, pe stomacul gol. Produsele stupului sunt adevărate medicamente naturale care tratează o mulţime de afecţiuni şi întăresc organismul. Lăptişorul de matcă, propolisul, păstura, fac de asemenea minuni. Un sirop pe gustul celui mic poate fi preparat din miere şi cătină. 

Seminţele de in, de dovleac sau migdalele sunt bogate în acizi graşi esenţiali şi în minerale care stimulează imunitatea.

„Dacă nu vrea să le mănânce ca atare, trece-le prin maşina de măcinat, astfel încât să rezulte o pulbere fină. Presară o lingură sau două pe zi, din această pulbere, în mâncarea lui preferată. Nu îi va schimba prea mult gustul”, spune medicul Carmen Nonn. 


    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Îi plac sucurile? Prepară-i unele naturale din portocale proaspăt stoarse amestecate cu suc de morcov. Sau din kiwi pasat cu suc de mere. De altfel, poţi realiza tot felul de combinaţii între fructe şi legume (sfeclă roşie, morcov, ţelină), pe care le vei îndulci cu miere. Toate acestea sunt bogate în vitamina C şi bioflavonoide, esenţiale pentru imunitate. 

Prepară-i în casă majoritatea dulciurilor pe care, ca orice copil, şi le doreşte. Vei alege reţete cât mai sănătoase, vei folosi făină integrală, uleiuri presate la rece, îndulcitori naturali, fructe uscate etc. În felul acesta, îi vei reduce consumul de dulciuri procesate, existente pe piaţă.

Ca să-l determini să mănânce cât mai multe fructe şi legume, prezintă-i-le într-un mod atractiv, aranjându-le pe farfurie în forme haioase. Kiwi e printre cele mai bune fructe deoarece conţine cantităţi mari de vitamina C. Gustarea de la şcoală ar putea consta într-o banană şi un măr, iar desertul de acasă în mere coapte umplute cu nuci şi scorţişoară. Un deliciu! 

Echinacea e una dintre cele mai bune plante medicinale cu rol în întărirea imunităţii. E benefică şi copiilor, evident, însă trebuie să alegi doar produse destinate lor. O găseşti în comprimate, siropuri sau ceaiuri. Poţi opta şi pentru comprimatele de vitamina C naturală cu acerola, măceşe şi cătină. Un comprimat asigură 25% din doza zilnică de vitamina C recomandată. Acestea sunt eficiente în prevenirea infecţiilor respiratorii, în recuperarea mai rapidă după îmbolnăvire.

Nu în ultimul rând, atenţie la igienă! Fă-i un obicei din a se spăla des pe mâini, iar dacă s-a întâmplat să răcească, schimbă-i periuţa de dinţi pentru a nu contacta din nou aceiaşi agenţi patogeni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net