Accident în lanț în Pasajul Unirii, din București! Camerele de supraveghere au surprins carambolul

Ultima actualizare:

Un accident rutier a blocat traficul, în Pasajul Unirii, din București, marți seara, 6 decembrie. Autorul carambolului a fugit de la fața locului și e căutat de Poliție.

Nu au fost înregistrate victime

În cursul acestei seri, un nou accident rutier a avut loc în interiorul Pasajului Unirii. Din fericire, n-au fost înregistrate victime, însă șoferul vinovat a fugit de la fața locului.

Goana nu-l va ajuta însă deloc, întrucât accidentul a fost filmat, iar imediat după ce Poliția Rutieră îl va identifica, îi vom face o plângere penală pentru distrugere! De asemenea, cheltuielile de refacere a elementelor distruse îi vor fi imputate.

Nu vom accepta nicio abatere, nu vom trece cu vederea nicio distrugere produsă Pasajului Unirii sau oricărui alt obiectiv de investiții al comunității Sectorului 4, indiferent de valoarea acestuia sau de modul în care este produsă”, a transmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, din București, care a publicat și imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din pasaj.

Din imaginile video reiese că un șofer nu a adaptat viteza, în momentul în care a intrat în pasajul Unirii, și a cauzat un accident în lanț. Pasajul era aglomerat, la ora producerii accidentului, așa că întreaga arteră a fost blocată. Conform primarului Daniel Băluță, autorul carambolului a părăsit locul faptei.

Este al doilea accident grav produs în pasajul Unirii, după ce, la mijlocul lunii octombrie o mașină a luat foc în același subteran. Flăcările au izbucnit de sub motorul mașinii, un autoturism marca Mini Cooper, moment în care șoferul a oprit urgent. În mașină erau trei adulți și un copil mic. Aproximativ 100 de persoane au fost surprinse, în pasaj, la momentul izbucnirii incendiului.

Din fericire, nici în acel accident nu au fost înregistrate victime, deși incendiul a umplut subteranul cu fum. Instalațiile de ventilație din tunel au pornit și au facilitat o intervenție mai rapidă a pompierilor, iar flăcările nu s-au extins și la alte autoturisme blocate.

La finalul lunii neoiembrie, Primăria sectorului 4 a anunțat că circulația în pasajul Unirii va fi restricționată pe timpul nopții, între orele 23.00 și 5.00, până la data de 8 decembrie, întrucât se desfășoară lucrări de mentenanță la sistemele de siguranță, fiind montate ventilatoare suplimentare și stingătoare de foc.

Condiții meteo favorabile formării poleiului

Carosabilul este destul de alunecos, în această perioadă, mulți șoferi care nu și-au montat anvelopele de iarnă fiind luați prin surprindere. Brigada de Poliție Rutieră atrage atenția, de câteva zile, prin intermediul Centrului InfoTrafic, asupra dotării corespunzătoare a autoturismelor, din cauza condițiilor de drum. Trecerea de la temperaturile blânde din timpul zilei la frigul instalat după apus, pe fondul unei umidități crescute, favorizează apariția poleiului.

În țară, au avut loc mai multe accidente rutiere, din acest motiv. În urmă cu două zile, la ieșirea din Brașov, pe DN1, a avut loc un carambol în care au fost implicate 15 mașini. Șoferii implicați au spus că șoseaua era alunecoasă, din cauza poleiului. Evident, neadaptarea vitezei la condițiile de trafic nu poate decât să crească riscurile unui asemenea accident.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net