Adevărul a ieșit la iveală! De ce șoferii care conduc mașini electrice fac cele mai multe accidente decât cei cu autovehicule pe benzină

Accidentele cauzate de vehiculele electrice sunt mai frecvente decât cele produse de autoturismele cu motoare pe benzină, iar principalul motiv este perioada de adaptare extinsă a șoferilor la aceste tipuri de autovehicule.

 De ce șoferii care conduc mașini electrice fac cele mai multe accidente / foto: Pixabay
De ce șoferii care conduc mașini electrice fac cele mai multe accidente / foto: Pixabay

Hertz, una dintre cele mai mari companii de închirieri auto la nivel mondial, a anunțat recent că va vinde 20.000 de mașini electrice din flota sa și le va înlocui cu vehicule pe benzină.

Unul dintre argumentele avansate de companie este că șoferii continuă să provoace accidente cu mașinile electrice. CEO-ul Hertz, Stephen Scherr, a subliniat, de asemenea, că costurile reparațiilor pentru vehiculele electrice sunt, în general, semnificativ mai ridicate.

Șoferii care trec de la motoarele pe benzină la cele cu electrice, mai predispuși la accidente

Cercetătorii de la LexisNexis Risk Solutions, care au analizat datele de asigurare, au descoperit că aceeași tendință se regăsește și la șoferii care trec de la mașinile cu motoare pe benzină la cele electrice. Frecvența cererilor de asigurare crește cu aproximativ 14,3%, iar sumele plătite cresc cu 14,5% în aceste cazuri.

Conform LexisNexis, creșterea incidentelor este mai pronunțată în primul sau al doilea an după ce șoferii fac trecerea la un vehicul electric, dar scade ulterior, probabil odată cu obișnuirea oamenilor de a conduce noul tip de mașină.

De asemenea, accidentele sunt mai frecvente în gospodăriile care dețin atât mașini cu motoare pe benzină, cât și electrice, indicând faptul că schimbarea regulată între aceste două tipuri de vehicule accentuează problemele.

Highway Loss Data Institute, o organizație finanțată de industria asigurărilor din SUA, nu a identificat rate mai mari de accidente pentru vehiculele Tesla sau alte vehicule electrice în general, bazându-se pe cererile generale de asigurare. Cu toate acestea, mașinile Tesla au costuri mai ridicate de solicitare, potrivit CNN.

Ce spune Tesla

Vehiculele electrice, cum ar fi cele produse de Tesla, prezintă diferențe semnificative în comparație cu cele cu motoare cu ardere internă. De exemplu, acestea nu au un buton „Start”, pornind instantaneu atunci când șoferul se așază în mașină și oprindu-se automat când șoferul iese.

Deoarece nu au sunet sau vibrații specifice motoarelor convenționale, diferența dintre starea de funcționare și cea oprită poate fi mai greu de observat.

Un alt aspect notabil este faptul că vehiculele electrice, în special cele de la Tesla, sunt mai rapide datorită motoarelor electrice puternice, având capacități de accelerare semnificativ mai ridicate decât vehiculele cu motoare pe benzină obișnuite.

Aceste caracteristici, împreună cu greutatea sporită a vehiculelor electrice și lipsa sunetelor specifice ale motorului, pot contribui la frecvența și gravitatea accidentelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net