Alimentele pe care nu ar trebui să le mâncăm mai mult de cinci ori pe an. Mulți le consumă zilnic

Cu siguranță că deja știm cu toții cât de importantă este dieta pentru starea noastră de sănătate. Ei bine, din păcate, există multe alimente complet banale despre care specialiștii ne avertizează că nu trebuie să le conumăm decât de câteva ori pe an, însă mulți dintre noi le savurăm aproape zilnic!

Gogoșile nu ne sunt deloc recomandate / foto: Shutterstock
Gogoșile nu ne sunt deloc recomandate / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la csid.ro, se pare că unul dintre cei mai mari inamici pentru sănătatea noastră sunt alimentele procesate! Un studiu publicat în JAMA Internal Medicine a arătat faptul că persoanele care consumă astfel de alimente au un risc mult mai mare de a suferi un deces timpuriu! Motivul este faptul că aceste produse sunt extrem de bogate în conservanți, arome, cât și diferiți coloranți.

În plus, ele mai au în compoziție și zahăr, sare, grăsimi, cât și diferiți aditivi, pentru a le păstra prospețimea mult mai mult timp. Iar dacă vă întrebați ce alimente intră în această categorie, ei bine, este vorba despre brânză topită, pâine, pizza congelată, dulciuri, cereale, cât și carnea de la conservă. Cu alte cuvinte, exact alimentele pe care cei mai mulți dintre noi le consumă, dacă nu chiar zilnic, atunci aproape în fiecare zi!

Alimentele care nu trebuie consumate decât foarte rar

Un alt produs iubit de către toată lumea, pe care îl consumăm destul de des, este, din păcate, unul care poate fi foarte problematic pentru sănătatea noastră! Mai precis, este vorba despre gogoși! Acestea nu doar că au mult prea mult zahăr, dar conțin și nenumărate grăsimi nesănătoase. Se pare că o singură gogoașă poate avea chiar și 300 de calorii, cât și 5 lingurițe de zahăr!

De asemenea, cartofii prăjiți sunt un alt produs banal, pe care medicii nu ni-l recomandă decât foarte rar. Se pare că dacă savurăm acest produs de mai mult de 2 ori pe săptămână, avem un risc dublu de a dezvolta probleme cardiovasculare.

Alte produse care nu ne sunt recomandate decât rar sunt mezelurile, pâinea exagerat de prăjită, carnea prăjită, dar și alte produse pe care poate deja ni le putem imagina, cum ar fi zahărul, sarea și alcoolul.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net