Animalul care își mănâncă puii. Trăiește în curțile tuturor românilor, dar nimeni nu știa asta despre el

Ultima actualizare:

Când vorbim despre animale care își mănâncă puii, primul gând ne poate fugi la reptile, insecte, sau alte specii ce trăiesc în cele mai ostile medii de pe glob. Însă, există un animal vinovat de „canibalism” care trăiește aproape de mulți români, fără ca aceștia să știe de ce este în stare. Află aici când și de ce își poate mânca puii o pisică!

În anumite condiții, pisica își poate mânca proprii pui. / foto: freepik.com
În anumite condiții, pisica își poate mânca proprii pui. / foto: freepik.com

Dintre toate animalele despre care ne așteptam să auzim atunci când vorbim despre specii care își pot mânca proprii pui, mai mult ca sigur că pisica este printre cele mai surprinzătoare. Există milioane de pisici pe teritoriul României, iar o parte însemnată dintre acestea trăiesc alături de noi, drept animale de companie.

Când vine vorba de nașterea unor pui de pisică, fiecare stăpân are în vedere diversele provocări care vin odată cu înmulțirea „familiei”. De la costul necesar întreținerii mai multor animale, la zgomot, spațiul pe care îl au la dispoziție, precum și alte astfel de probleme. Deși este un moment fericit, nimeni nu poate nega că nașterea unor pui de pisică vine cu un angajament serios din partea proprietarului. Însă, una dintre potențialele probleme de care ne putem lovi, este ca fie femela, fie motanul, să își mănânce proprii pui! Află în continuare în ce condiții se poate întâmpla.

De ce își mănâncă pisica puii

Stresul extrem poate face pisica să își mănânce puii. / foto: freepik.com
Stresul extrem poate face pisica să își mănânce puii. / foto: freepik.com

Deși cu toții avem tendința de a crede că animalele noastre de companie au o inteligență aproape umană, adevărul este că acestea nu sunt nici pe departe apropiate de om. Ele rămân susceptibile acelorași instincte de supraviețuire comune în orice felină.

De exemplu, primul dintre situațiile în care pisica își poate mânca puii vine din instinctul acesteia de supraviețuire. Având un simț olfactiv extrem de eficient, pisica poate mirosi puii bolnavi, sau care se nasc cu diferite defecte. Instinctul acesteia o va face să încerce să îngrijească doar puii cu cele mai bune șanse de supraviețuire, ajungând chiar să îi mănânce pe cei care nu sunt la standardele ei.

Stresul poate fi și el un factor, mai ales când pisica se simte amenințată de un potențial prădător. Dacă mediul din jurul pisicii continuă să îi provoace stres, ea poate încerca să își mănânce puii.

În ce privește motanul, dacă acesta nu recunoaște mirosul puilor, poate considera că nu sunt ai lui, ajungând chiar să încerce să îi mănânce. Aveți grijă la mediul în care se află pisica voastră atunci când naște, precum și la comportamentul motanului.

O infecție a glandelor mamare poate, de asemenea, să cauzeze un asemenea comportament. Dacă, după naștere, femela are glandele mamare umflate, iar din acestea iese un lichid cu o consistență diferită față de laptele obișnuit, mergeți imediat cu pisica la medicul veterinar!

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net