Animalul rar văzut în România. A reapărut după 30 de ani, deși se credea că a dispărut

Ultima actualizare:

Cu o istorie bogată și o prezență remarcabilă, dropia, cea mai grea pasăre capabilă să se înalțe în zbor, a părăsit peisajul românesc acum aproximativ trei decenii. Totuși, o descoperire uluitoare a avut loc într-o localitate din Bihor, România, acum trei ani, mai exact la începutul anului 2020, aducând cu sine vești extraordinare pentru iubitorii de natură și ornitologi. Dropia a reapărut și a început să cuibărească pe câmpurile noastre, în pofida convingerii generale că această specie a dispărut cu mult timp în urmă.

Dropia, din nou în România
Dropia, din nou în România

Un semnal de speranță pentru supraviețuirea și prosperitatea acestei specii unice

Cazul incredibil a fost adus la lumină de un student la medicină veterinară din Salonta, Bihor, care, în timp ce ajuta familia la erbicidarea unui câmp, a descoperit cuibul unei dropii conținând trei ouă. Această întâmplare fericită nu doar a adus bucurie în rândul ornitologilor, ci și-a concentrat atenția asupra eforturilor de conservare depuse pentru această specie vulnerabilă. Această descoperire înseamnă nu doar revenirea dropiei în peisajul românesc, ci și un semnal de speranță pentru supraviețuirea și prosperitatea acestei specii unice.

Dropia, o specie pe cale de dispariție

Dropia, înscrisă pe lista roșie a păsărilor amenințate cu dispariția la nivel global, este considerată o specie vulnerabilă. Protejată prin lege în multe țări, inclusiv în România, această pasăre a fost afectată de diverse amenințări precum mecanizarea agriculturii, condițiile reci de iarnă și vânătoarea excesivă. Masculii dropiei pot atinge o greutate uimitoare de până la 20 de kilograme, făcându-i cei mai mari păsări zburătoare din lume.

Eforturi de conservare și protecție

În ciuda provocărilor anterioare, autoritățile din România și Ungaria au luat măsuri concrete pentru protejarea dropiei. Proprietarii de terenuri primesc acum subvenții financiare, până la 150 de euro pe hectar, pentru a contribui la conservarea acestei specii. Această colaborare între țări vecine reflectă angajamentul comun de a proteja și a restaura echilibrul ecologic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net