Arunci aceste părți din alimente la gunoi? Iată cum le poți refolosi! Sunt comestibile și delicioase
Poți să eviți risipa prin câteva trucuri inteligente care te vor ajuta să refolosești alimentele și inclusiv să prepari noi delicii culinare. Totul este gratis și nu implică mult timp de pregătire!

Părți din alimente pe care nu ar trebui să le mai arunci / foto: Shutterstock
Poate ești obișnuit să arunci la coș multe părți ale alimentelor pe care le consideri fie necomestibile, fie neatractive. Astăzi, însă, vei afla cum să le refolosești eficient și să devii totodată creativ.
Refolosește coaja de la parmezan!
Parmezanul are un gust distinctiv, perfect pentru paste și supe, însă nu doar partea comestibilă merită să fie folosită. Coaja de la parmezan, adesea aruncată, poate adăuga un plus de savoare la diverse preparate. De exemplu, pune-o în supa cremă de legume în timpul fierberii și vei observa că-i va îmbogăți gustul. Odată ce a eliberat aroma, o poți pune în blender și o poți folosi pe post de condiment.
Tulpinile de broccoli sunt foarte sănătoase
Adesea trecută cu vederea, tulpina de broccoli este la rândul său la fel de sănătoasă precum buchețelele. Mai mult decât atât, este mai bogată în fibre și conține mai mult beta-caroten decât coroana, potrivit lataifas.ro. Tulpinile de broccoli pot fi consumate crude în salate sau fierte la abur ori sote.
Coaja de ananas este delicioasă
Cu o aromă intensă, coaja de ananas poate fi refolosită într-un mod inteligent. Tot ce trebuie să faci, este să o treci sub un jet de apă rece, să o ștergi bine cu un prosop de hârtie și, ulterior, să o pui în cuptorul preîncălzit, timp de cel puțin 15 minute. Odată ce se înmoaie, coaja de ananas poate fi adăugată în smoothie-uri sau în aluaturi pentru prăjituri.
Frunzele de țelină, bogate în vitamina C
La fel de prețioase ca tulpina, frunzele de țelină sunt bogate în calciu, magneziu și vitamina C. Nu le arunca, ci folosește-le la pregătirea ciorbelor cu legume și carne, ori pregătește un ceai din ele! Băutura ajută la îmbunătățirea digestiei și la menținerea unui sistem imunitar sănătos, potrivit med.ro.
Ce poți să faci cu bulbii de ceapă verde?
În loc să arunci bulbul de ceapă verde, mai bine îl pui cu rădăcinile în jos într-un borcan cu apă! Așază recipientul pe un pervaz, iar în câteva zile, vei observa că va încolți.