Băutura îndrăgită de români care poate măcina oasele! Are un efect teribil pentru sănătate

Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai populare băuturi de pe glob, iar dacă mergeți la o plimbare prin țara noastră, pe lângă orice restaurant ați trece veți vedea, cu siguranță, măcar o singură masă unde se află un pahar cu această băutură. Însă, în ciuda faimei și a popularității pe care o are, ea are un efect secundar terifiant: poate măcina oasele! Este vorba despre cola, cât și alte băuturi răcoritoare carbogazoase!

Băutura îndrăgită de români care poate măcina oasele
Băutura îndrăgită de români care poate măcina oasele

Există unele produse, ori servicii, care, în ziua de azi, au devenit emblematice pentru viața cotidiană modernă. Dacă acest lucru este bun sau nu, este o cu totul altă discuție, însă ce este cert este faptul că nimeni nu mai poate trăi fără a avea contact, măcar și minim, cu rețelele de socializare.

Ori fără să fie bombardat de reclame, la orice pas. Ori, revenind la subiectul nostru, fără să bea ocazional sucuri, cum este și cola. Una dintre cele mai populare băuturi carbogazoase de pe glob, românii o apreciază la fel de mult precum cei din afară, însă acest lucru poate veni cu probleme de sănătate serioase.

Potrivit informațiilor celor de la doctorulzilei.ro, consumul regulat de cola, ori alte astfel de sucuri, poate duce la slăbirea oaselor, cât și la un risc ridicat de a suferi fracturi. Specialiștii au aflat acest lucru în urma unui studiu extins al celor de la Harvard, în 2014, pe un eșantion de 1165 de persoane. Experții au constatat că densitatea minerală osoasă (DMO) a persoanelor care consumau frecvent băuturi carbogazoase era mult mai scăzută. Iar dintre toate sucurile, efectele cele mai nocive le avea cola.

Cola consumată frecvent macină oasele

Cola poate măcina oasele, conform studiilor
Cola poate măcina oasele, conform studiilor

Desigur, există mai multe studii care au confirmat descoperirile din 2014. Cei de la BMC Public Health au constatat, în 2012, că adolescenții care beau mai mult de 3 pahare de băuturi carbogazoase pe zi aveau un risc mult mai mare de a avea o densitate minerală osoasă scăzută.

Conform sursei, zonele cele mai afectate sunt șoldurile, cât și coloana vertebrală. Așa că, atunci când vă este sete, nu ezitați să beți un suc natural, ori, apă simplă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net