Buncăr nuclear de pe vremea Războiului Rece, scos la vânzare! Cât costă

Un buncăr nuclear din Războiul Rece a fost scos la licitație! Acesta se află în Wormhill, Marea Britanie, și vine complet echipat cu tot ce vă trebuie pentru a scăpa cu viața, în cazul unui dezastru nuclear. „Bârlogul” subteran are un pat dublu, o sobă pe lemne, perdele din catifea și un dulap încăpător.

Interiorul unui buncăr nuclear din Marea Britanie
Așa arată în interior buncărul nuclear (Foto: SDL Property Auctions)

Cu toate acestea, buncărul nu dispune de toalete, potrivit tabloidului britanic Mirror. Casa de licitații SDL Property l-a scos la vânzare pentru un preț orientativ de 26.000 de dolari, dar acesta s-ar putea vinde cu mai mult sau chiar mai puțin, în funcție de câți doritori se vor „bate” pe el.

Buncărul a fost construit în anii '50

Buncăr nuclear britanic
Se ajunge la el printr-o trapă și o scară de 6 metri (Foto: SDL Property Auctions)

Buncărul a fost construit în anii 1950 de Royal Observer Corps (ROC), o fostă organizație civilă care se ocupa cu observarea aeronavelor străine în spațiul aerian britanic, pentru a salva angajații în cazul unui atac. A fost dezafectat în 1991.

Buncărul este unul dintre cele aproximativ 1.500 construite în perioada Războiului Rece, pe măsură ce Marea Britanie și-a întărit apărarea și populația a devenit din ce în ce mai îngrijorată de capacitățile nucleare ale altor țări. Este descris ca fiind în „stare excelentă”, dar interiorul arată destul de ciudat.

O trapă și o scară te duc 6 metri sub pământ, unde intri într-o cameră confortabilă de studio. Are mochete crem, un covor din piele de oaie, perdele de catifea bej și un pat dublu cu o cuvertură de un galben strălucitor, în timp ce pe perete este un tablou cu imaginea unei explozii nucleare.

Are mult spațiu de depozitare 

Dispune de o mulțime de spațiu de depozitare, dar și de o plită cu gaz, încălzitor electric și rezerve de bere. Sistemul electric și luminile sunt alimentate de o baterie uriașă.

Actualul proprietar s-a pregătit bine pentru un dezastru, având în vedere că în buncăr există și un raft plin cu alimente. Există, de asemenea, și mai multe cărți pe care viitorul proprietar să le citească, printre care „Buncărele Nucleare Secrete din Războiul Rece” – o lectură potrivită în acest caz. Buncărul are inclus și binoclu, un telefon roșu și diagrame și instrucțiuni vechi lăsate pe pereți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net