Milionarii lumii, inclusiv din România, se pregătesc pentru apocalipsă și își fac buncăre. Cât costă un buncăr în România

Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina, temerile răspândite de Rusia, conflictul din Orientul Mijlociu sau schimbările climatice dramatice din ultima vreme au dus la o adevărată „anxietatea legată de incertitudinea viitorului” afirmă psihologii după ce multimilionarii lumii și-au construit buncăre investind sume colosale. Și în România au fost comandate de unii oamenii de afaceri relatează G4Media.

image

Zuckerberg a dat tonul la buncăre

Mark Zuckerberg, șeful Meta, gigantul care deține rețelele de socializare Facebook și Instagram, își construiește un buncăr cu o suprafață de o jumătate de kilometru pătrat sub domeniul său de pe insula Kauai din Hawaii.

Patronul unei companii care construiește astfel de structuri, Atlas Survival Shelters, a declarat pentru publicația Hollywood Reporter că știrile legate de proiectul lui Zuckerberg au determinat alți oameni foarte bogați să îi urmeze exemplul. Buncărul lui Zuckerberg a cauzat o „frenezie a cumpărăturilor” în domeniu, potrivit lui Ron Hubbard, CEO-ul companiei.

Un alt miliardar care este interesat de buncăre este Peter Thiel, fost șef al PayPal. El a încercat în 2022 să construiască unul de mari dimensiuni în Noua Zeelandă, dar nu a primit permisiunile necesare. Potrivit unor surse, Bill Gates, unul dintre fondatorii Microsoft, are astfel de structuri sub toate casele sale.

Milionarii care își permit investesc și ei în astfel de proiecte. Zack Nelson, deținătorul contului specializat pe tehnologie JerryRigEverything de pe YouTube, cu peste 8,46 milioane de abonați, și-a construit propriul buncăr în curte.

Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, compania care dezvoltă ChatGPT, crede că civilizația umană poate fi distrusă de un virus sintetic, de un atac al inteligenței artificiale sau de un război nuclear. El se pregătește pentru un astfel de scenariu. „Încerc să nu mă gândesc prea mult la asta. Dar am arme, aur, iodură de potasiu, antibiotice, baterii, apă, măști de gaze de la IDF (n.e. – armata Israelului) și o suprafață mare de teren în Big Sur ”, a declarat el încă din 2016.

În România costul unui buncăr este de 70.000 de euro

Există și în România firme care construiesc buncăre. Prețul unuia, cu suprafață de 16 MP și fără dotări precum mobilierul sau cele sanitare, ajunge la 70.000 de euro, la compania Smits Industry. Directorul executiv, Sorin Bălan, a declarat că acestea sunt cumpărate de oameni cu venituri peste medie. „Majoritatea provin din sectorul de business, iar cei mai mulți sunt antreprenori din construcții” a declarat el pentru G4Media.

Compania, care oferă multe alte servicii pe lângă buncăre, vinde 6-7 unități pe an. Oamenii cu posibilități financiare din orașele mari, precum Bucureștiul, sunt interesați de buncăre, dar nu le pot construi deoarece nu au spațiu în curți. De obicei acestea sunt amplasate pe proprietăți noi, de la marginea sau din afara orașelor.

Există și o altă categorie de oameni care se pregătește pentru o eventuală apocalipsă, dar care nu au neapărat un buncăr sau un adăpost subteran, deoarece nu își permit așa ceva. Aceștia strâng provizii și echipamente în beciuri și cămări, pentru a putea rezista cât mai mult în cazul în care izbucnește o nouă pandemie sau un război mondial, mai arată G4Media.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net