Care este diferența dintre coroane și fațete dentare. Argumente pro și contra pentru fiecare în parte

Dacă suntem în situația în care o vizită la dentist a devenit inevitabilă, s-ar putea să auzim foarte curând și termenii de „coroane” și „fațete” dentare. Acestea sunt cele mai populare și eficiente metode de a restaura frumusețea danturii, însă, pentru cei mai mulți dintre noi, termenii pot crea oarecare confuzie. Așa că află alături de Click! care este diferența dintre cele două, cât și care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni!

Dantura sănătoasă ne va crește încrederea de sine
Dantura sănătoasă ne va crește încrederea de sine

Fiecare dintre noi este conștient de problemele care pot fi cauzate de către o dantură nesănătoasă. Este de la sine înțeles faptul că putem suferi de dureri de dinți, putem fi nevoiți să evităm felurile de mâncare favorite deoarece nu putem mesteca cum trebuie, iar în unele cazuri, datorită posibilei acumulări de bacterii în gură, ne putem confrunta chiar și cu probleme de inimă. Însă, pe lângă acestea, dantura nesănătoasă ne afectează enorm și încrederea de sine! Cât de fericiți și plini de energie putem fi atunci când ne este teamă și de un simplu zâmbet!

Dacă ne găsim în situația în care dantura noastră este atât de plină de probleme, cu siguranță că nu va mai dura mult până când ne vom afla pe scaunul dentistului. Iar în acel punct, doi termeni pe care vom începe să îi auzim destul de des vor fi „coroană” și „fațetă”. Însă, ce înseamnă aceștia? Află alături de Click!

Diferența dintre coroane și fațete dentare

Dacă sunteți îngrijorat că urmează o explicație lungă, plină de termeni tehnici, nu aveți de ce să vă faceți griji! Acești termeni sunt, de fapt, foarte ușor de înțeles, chiar din numele pe care le poartă!

Fațetele sunt niște pelicule subțiri de ceramică care acoperă fața dintelui. Dacă aveți nevoie de un concept deja familiar pentru a vă întipări în memorie această definiție, gândiți-vă la fațada unui bloc! Principiul este, practic, același!

Coroana, pe de altă parte, este asemănătoare unei carapace, ea învelind întreaga suprafață a dintelui!

Pro și contra: coroane dentare

Dacă medicul vostru dentist vă recomandă o coroană dentară, înseamnă că dintele are destule probleme, mult prea serioase, pentru o simplă fațetă. Poate fi vorba despre un dinte spart, ciobit, sau care a avut un tratament de canal. În situațiile în care marginea dintelui este mult prea uzată, medicul va considera o coroană fiind opțiunea cea mai bună.

Pro și contra: fațete dentare

Fațetele dentare sunt o opțiune mai puțin invazivă decât coroanele. În general, ele sunt folosite dacă problemele dinților sunt de ordin estetic, cum ar fi o spațiere neobișnuit de mare între aceștia. O altă posibilitate este atunci când culoarea sau forma dinților are un aspect neplăcut, medicul vostru mai mult ca sigur vă va recomanda o fațetă pentru aceste probleme.

Iar dacă sunteți curioși în privința diferenței de preț, ei bine, vorbim despre, mai mult sau mai puțin, același lucru. Presupunând că vorbim despre coroane și fațete din ceramică, ele ajung aproape la același preț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net