Cărțile favorite ale românilor în 2023! Un scriitor român conduce lista într-o regiune din țară

Ultima actualizare:

Românii devin din ce în ce mai interesați de lectură, iar potrivit unui top făcut de către cei de la Libris, undeva peste 2,5 milioane de produse au fost vândute de-a lungul anului trecut. Se pare că „Rezerva”, scrisă de Prințul Harry a fost cea mai populară alegere a anului trecut, însă în județul Covasna, un poet surpriză a dominat preferințele cititorilor!

Cărțile favorite ale românilor în 2023 / foto: Pexels
Cărțile favorite ale românilor în 2023 / foto: Pexels

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că numărul comenzilor online de carte a crescut constant, de-a lungul ultimilor 2 ani. Iar în privința județelor cu cel mai mare apetit pentru lectură, se pare că este vorba despre București, care se află pe primul loc, urmat de către Brașov, Cluj, Ilfov, dar și Iași.

În ce privește subiectele favorite ale românilor, cei de la Libris ne spun că cele mai populare sunt cărțile pentru copii, care domină întoate județele din România. Pe locul doi se află cărțile de Beletristică, în timp ce acestora le urmează, în funcție de județ, cărți din categorii precum Științe Umaniste, Ezoterism, ori Religie și Spiritualitate.

Poetul surprinzător care se află în topul vânzărilor

Potrivit celor de la Libris, se pare că „Rezerva”, cartea Prințului Harry, a dominat vânzările în România. Mai precis, aceasta este cea mai vândută carte în aproximativ jumătate de țară! În județe precum Satu Mare și Maramureș, titlurile cele mai populare au fost, anul trecut, „Vrăjitorul din Oz”, cât și „Alice în Țara Minunilor”. În Botoșani, cât și în Brăila, în anul 2023, cea mai vândută carte a fost „Îndreptar pentru Spovedanie”, de Nicodim Măndița.

Însă, poate că cea mai mare surpriză a acestui top este autorul care domină vânzările în județul Covasna! Este un poet la care poate că mulți dintre noi nu ne-am aștepta, având în vedere faptul că el a trăit cu atât de mult timp în urmă, iar cărțile lui oricum se găsesc deja în mai toate bibliotecile! Mai precis, cartea cea mai vândută din acest județ este „Poezii”, scrisă de Mihai Eminescu!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net