Cât de mult pot să trăiască, de fapt, oamenii! Un nou studiu dezvăluie care ar putea fi vârsta maximă

Oamenii ar putea trăi între 120 şi 150 de ani, înainte ca organismul să-și piardă complet capacitatea de refacere, o arată un studiu. Pe de altă parte, dacă vor fi dezvoltate terapii pentru a extinde rezistenţa organismului, oamenii ar putea trăi mai mult şi ar putea fi mai sănătoşi. 

Studiu despre durata vieții Foto: Shutterstock
Studiu despre durata vieții Foto: Shutterstock

Cum a fost calculată limita de vârstă

Cercetătorii au analizat volume mari de date din SUA, Marea Britanie şi Rusia, ce au cuprins informaţiile medicale anonime ale unui număr de peste 500.000 de persoane. Ei au utilizat date obţinute în urma unui simplu test de sânge, disponibil pentru aproape toţi subiecţii cuprinşi în cercetare. Subiecţii au repetat aceste teste de sânge de câteva ori în cursul mai multor luni.

Puterea organismului de a-și mai reveni se încheie undeva între 120 și 150 de ani 

Cercetătorii nu au fost interesați să obțină doar un număr, ci și-au dorit să afle mai multe și despre impactul pe care îl au bolile asupra noastră și factorii externi, precum stilul de viață, asupra abilității corpului uman de a se vindeca. Informația de preț pe care au obținut-o are de-a face cu momentul în care puterea organismului de a-și mai reveni se încheie undeva între 120 și 150 de ani. 

Dezvoltarea tratamentelor de tot felul poate încetini viteza procesului de îmbătrânire a corpului uman, astfel încât omul să poată să ajungă chiar și la 200 de ani. Dar acest lucru nu înseamnă că așa ceva se va putea întâmpla în viitorul apropiat.

Care este speranța de viață în acest moment 

Alte studii ne arată posibilitea ca recordul deținut de cea mai bătrână persoană din lume să fie depășit înainte de începerea unui nou mileniu. În momentul de față, speranța de viață a unui american e de 74,8 ani, dacă e de sex masculin, și 80,2 ani, pentru femei.

Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost Jeanne Calment, care atinsese vârsta de 122 ani în 1997, când a murit. Anul acesta, în august, cea mai în vârstă persoană, Maria Branyas Morera, nu avea mai mult de 117 ani. Femeia care a supraviețuit în fața a două pandemii și a două războaie mondiale, a murit liniștită în somn. Ea a spus că longevitatea ei a fost posibilă datorită „ordinii și liniștii sufletești” din viața ei și-a evitării „persoanelor toxice”. Până ajungem să sărim toți de suta de ani, poate învățăm ceva de la cei care au trăit cel mai mult.

Reprogramare celulară

Cercetătorii sunt, însă de părere că soluţia ar putea fi identificarea unor modalităţi de a creşte rezilienţa organismului la vârste înaintate, pentru că acest lucru ar duce atât la creşterea duratei vieţii, cât şi a calităţii vieţii, dacă oamenii cu vârste înaintate ar putea să se refacă mai uşor după boli sau accidente.

Creşterea rezilienţei organismului, susţine Dr. Marc J. Kahn, ar putea fi obţinută prin dezvoltarea de organe mecanice sau prin identificarea unor moduri de a reprograma celulele îmbătrânite ale organismului. „Acum vorbim despre concepte de constructe umane şi mecanice ce sunt prezentate de obicei în literatura SF, însă acest studiu sugerează că acesta este drumul de urmat pentru a extinde durata vieţii umane", a subliniat Kahn.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Imagini feerice de la Castelul Savarsin (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zăpadă la munte - ninsoare - meteo -vremea FOTO Shutterstock
Proces electoral într-o secție de vot în timpul turului I al alegerilor pentru funcția de președinte al României și pentru referendumul legat de Capitală, București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caine Foto Ilegis jpg
muncitori foto pixabay
masa craciun shutter jpg
amfora pixabay png
ten frumos jpg
turist grec jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net