Țara în care oamenii au cea mai lungă durată de viață. Motivul pentru care multă lume nu ar putea supraviețui în acest loc

Știai că există o țară în care oamenii au o durată mai lungă de viață? Locuitorii acestei regiuni au un stil de viață diferit și au parte doar de liniște și pace. Cu toate acestea, puțini sunt cei care ar putea să supraviețuiască aici.

Costa Rica, țara unde oamenii trăiesc cel mai mult / Foto: Shutterstock
Costa Rica, țara unde oamenii trăiesc cel mai mult / Foto: Shutterstock

Costa Rica, țara unde băștinașii au cea mai lungă durată de viață

Potrivit unui studiu, anumite zone de pe Glob, denumite „Zone Albastre” găzduiesc oameni care trăiesc foarte mult și au un stil de viață deosebit. Printre aceste regiuni se numără Costa Rica, unde oamenii au o durată lungă de viață. Deși sună ciudat, vârsta acestora este influențată de factorii climatici și religioși.

Comunitatea Bribri din jungla de la granița cu Panama are o viață lungă, datorită culturii și identității intacte. Aici, femeile sunt cele care au responsabilitatea de a păstra tradițiile, iar bărbații sunt cei care se ocupă cu politica. Bribiri este organizată în clanuri și consideră că tot ceea ce se află în natură are rolul de a proteja. În cultura băștinașilor, arborele de cacao este sacru, iar semințele acestuia erau folosite ca monede de schimb, datorită valorii importante pe care o aveau.

Stilul de viață al băștinașilor care fac parte din această comunitate, este unul extrem de simplu. Ei prepară ciocolata după rețete tradiționale și o consumă regulat, întrucât se spune că aceasta menține sănătatea cardiovasculară și previne mai multe boli. De asemenea, în alimentația celor care trăiesc în Costa Rica sunt incluse fructul maimuței și carambola, care sunt consumate în stare naturală.

Oamenii din comunitatea Bribri au trecut de-a lungul timpului prin episoade extrem de tensionate, provocate de Guvern. Asta pentru că autoritățile au încercat în repetate rânduri să invadeze spațiul acestora. Însă, băștinașii au depus mari eforturi pentru a-și păstra cultura, iar în prezent au ajuns să se bucure de pământurile și tradițiile pe care le respectă cu sfințenie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net