Ce să bei pe stomacul gol pentru piele și digestie. Supa de oase, printre cele mai indicate

Nu sunt mulți cei care știu că borșul are foarte multe beneficii asupra sănătății atunci când este consumat pe stomacul gol. Totodată, supa de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală, iar ciuperca tibetana (Cordyceps Sinensis) este cunoscută și utilizată în medicina tradițională chinezească pentru proprietățile sale terapeutice, de mii de ani.

Ce poți să bei dimineața pe stomacul gol Foto: Shutterstock
Ce poți să bei dimineața pe stomacul gol Foto: Shutterstock

Supa de oase, plină de nutrienţi

Supa de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienţi: o mare varietate de minerale, într-o formă uşor de absorbit (foarte mulţi oameni suferă de dezechilibre minerale şi carenţe din cauza alimentaţiei preponderent industriale şi a degradării solului). Aceasta mai conţine colagen şi alţi agenţi antiîmbătrânire, nutrienţi care ajută articulaţiile, pielea, părul şi întregul organism. 

Supa de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală. Se ştie că alimentaţia modernă este inflamatorie şi că mulţi oameni au probleme intestinale. Este bună şi pentru cei care au intoleranţă la gluten (boala celiacă) sau care consumă mult gluten. Sunt în curs cercetări privind rolul supei de oase în tratarea bolilor autoimune.

Se ştie că cele mai multe boli autoimune încep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindcă există pierderi de substanţe străine din intestin în fluxul sangvin. În plus, supa de oase este bună şi pentru sistemul imunitar, pentru buna funcţionare a creierului şi a memoriei, împotriva stresului, împotriva frigului. Ajută chiar şi la reducerea celulitei.

Cum se consumă 

Poţi bea zilnic o ceaşcă de supă de oase, dimineața, pe stomacul gol, sau să o foloseşti ca bază pentru anumite feluri de mâncare sau pentru asezonarea legumelor. După ce ai pregătit-o (din oase special cumpărate sau din oasele care-ţi rămân la masă şi care dau un gust bun supei), o poţi conserva la rece sau o poţi congela timp de 6 luni, în borcane sau cutii ermetice. O poţi pune în tava de cuburi de gheaţă şi când ai nevoie, poţi adauga unul sau două cuburi în mâncare.â

Cordyceps, una dintre cele mai rare și prețuite ciuperci

Cordyceps crește longevitatea și vitalitatea organismului. Este una dintre cele mai rare și mai prețuite ciuperci, folosită în Medicina Tradițională Chineză de mii de ani. Crește în locuri izolate din Tibet, la altitudini de peste 3500m.

Ciuperca Tibetana (Cordyceps Sinensis) este cunoscută și utilizată în medicina tradițională chinezească pentru proprietățile sale terapeutice, de mii de ani. Miceliul Ciupercii Tibetane este bogat în nutrienți și componenți biologici activi, precum: acid cordicepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu și calciu. Aceste substanțe fac din Ciuperca Tibetană un mijloc extraordinar de redare a sănătății și de creștere a vitalității organismului.

Cordyceps susține sănătatea inimii 

Această ciupercă a fost apreciată timp de secole în medicina holistică datorită proprietăților sale cu puternic efect anti-aging și de susținere a sănătății întregului organism. Cercetările concentrate asurpra acestei ciuperci au avut rezultate semnificative pentru știința medicală, relevând capacitatea de a îmbunătăți performanța atletică, de a reduce inflamația și de a menține sănătatea inimii. Practicanții locali ai medicinei tradiționale folosesc Cordyceps fie singur, fie în combinație cu alte tratamente pe bază de plante din medicina tradițională chineză pentru a lupta împotriva a peste 20 de afecțiuni diferite, de la bronșită la boli de inimă.

Studiile asupra Cordyceps au demonstrat că extractele din aceste ciuperci pot reduce nivelul colesterolului LDL și nivelul trigliceridelor, ceea ce determină o scădere semnificativă a riscului apariției afecțiunilor cardiovasculare. De exemplu, un studiu pe animale a arătat că extractul de Cordyceps a ajutat la reducerea leziunilor inimii și ficatului la șobolanii cu afecțiuni ale rinichilor.

Borșul, plin de vitamine și minerale 

Mai mulți nutriţionişti recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Potrivit acestora, putem consuma câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. Mai apoi, cura se poate repeta după o pauză de șapte zile.

Acest lucru ne-ar ajuta să rămânem în formă. În cazul în care avem probleme probleme cu ficatul sau cu bila, putem bea câte o cană cu borș cu 15 minute înainte de masă. Potrivit nutriționiștilor, terapia devine și mai eficientă dacă adăugăm o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin în cana cu borș.

Amintim că există mai multe tradiţii legate de virtuţile purificatoare şi energizante ale acestei băuturi. De exemplu, în regiunea Bucovina, înainte de intrarea în post şi înainte de mesele de sărbători, toate vasele şi tacâmurile erau clătite în borş şi apoi erau binecuvântate cu semnul crucii, ca să fie „spălate toate relele”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ger romania jpg
flori iarna pixabay jpg
Fostul sat Baia Craiului Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (17) JPG
banca noua in romania jpeg
lazio soimar penis jpg
image png
image png
mini market jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net