Ce să pui la rădăcina căpșunilor, să se coacă mai repede. Vor ieși fructe mari și delicioase

Iată cum poți să prepari un îngrășământ natural pentru capsuni folosind drojdie. Acest fertilizator, bazat pe un ingredient minune, îți va ajuta să obții o recoltă mai bogată și fructe mai dulci.

Căpsunile îngrijite au gust mai dulce / foto: Pixabay
Căpsunile îngrijite au gust mai dulce / foto: Pixabay

Hrănirea adecvată a plantelor de capsuni este crucială pentru obținerea unei recolte bogate și a fructelor gustoase. Prin urmare, îți vom prezenta cum să pregătești un îngrășământ natural pentru capsuni, folosind drojdie.

Deși poate părea neobișnuit, drojdia furnizează plantelor proteine, carbohidrați, minerale și vitamina B. În plus, ajută la dezvoltarea sistemului radicular al capsunilor, ceea ce înseamnă că plantele vor crește mai viguroase și vor produce fructe mai bune.

De ce ai nevoie pentru a pregăti ingredientul minune pentru căpșuni

Pentru a pregăti acest îngrășământ, vei avea nevoie de 500 de grame de drojdie proaspătă sau uscată și 2.5 litri de apă. Reteta este simplă, dar trebuie să fii atent la cantitățile folosite.

Începe prin a amesteca drojdia cu puțină apă caldă pentru a o dizolva. Apoi adaugă restul de apă și pune amestecul într-un recipient într-un loc călduț, ferit de razele soarelui. Acest îngrășământ natural pentru capsuni trebuie lăsat să fermenteze timp de 1-2 zile.

După această perioadă, nu folosi soluția nediluată deoarece este foarte concentrată. Va trebui să o diluezi în 20 de litri de apă, apoi poate fi folosită pentru udarea plantelor. Fiecare tufă ar trebui să primească între 300 și 500 ml de îngrășământ natural pentru capsuni.

Acest îngrășământ natural poate fi aplicat de maximum 3 ori pe an. Prima dată ar trebui să îl folosești la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai pentru a stimula dezvoltarea sistemului radicular și acumularea de nutrienți înainte de formarea fructelor.

A doua perioadă potrivită pentru aplicarea acestui îngrășământ natural pentru capsuni este la sfârșitul primăverii, înainte de perioada de rodire. De asemenea, mai poate fi folosit la sfârșitul verii pentru a pregăti planta pentru toamnă.

Îngrășământul nu e de ajuns să ai rezultate bune

Nu uita că în afara îngrășământului, capsunii au nevoie și de lumină solară și căldură pentru a produce fructe dulci. Asigură-te că plantele primesc cel puțin 8 ore de lumină și 5 ore de soare în fiecare zi.

De asemenea, solul trebuie să fie bine drenat, deci asigură-te că plantele tale cresc într-un mediu sănătos. Capsunii preferă un sol ușor acid, cu un pH între 6 și 6.5.

Bineînțeles, și apa este esențială. Uda capșunii în mod regulat, mai ales în perioadele cu temperaturi ridicate, pentru a te asigura că plantele primesc hidratarea necesară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
man at supermarket jpg
banner Anca Turcasiu png
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
napoli 5711208 1280 jpg
Aventura prin Dobrogea a faimosului Hans Christian Andersen  Peripeţiile fascinante, publicate apoi în Danemarca jpeg
jewels 1090711 1280 jpg
4 front asistati jpg
durau jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net