Afacerea cu care doi tineri din Buzău au dat lovitura. „Rezultatul e extraordinar”

Încă din studenție au pus pe picioare o afacere. Este povestea de succes a doi tineri din Buzău care au reușit să facă o seră complet automatizată în care cultivă căpșuni pe tot timpul anului. „Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a declarat Andra Constantin, tânăra antreprenoare.

Doi tineri ingineri agronomi cultivă căpșuni și în sezonul rece Foto: Shutterstock
Doi tineri ingineri agronomi cultivă căpșuni și în sezonul rece Foto: Shutterstock

Culeg fructele în decembrie

Ce face deosebită cultura lor e faptul că mai culeg fructe şi acum, la fel ca în toiul verii. Chiar dacă în această perioadă căpșunele se coc doar în spații protejate, în plantația lor vor putea fi recoltate până luna viitoare. Iar fructele sunt dulci și aromate, numai bune de consumat.

Cererile pentru căpşune au fost foarte mari, iar cu sera n-am făcut faţă şi am început şi vrem în continuare să dezvoltăm sera. Abia după 2-3 ani am zis să plantăm şi în aer liber pentru că e mai uşor, mai rapid, costuri un pic mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a povestit Andra Luiza Constantin, proprietar plantație, sâmbătă, la emisiunea Agricool, scrie Antena3CNN.ro.

Tinerii sunt foști studenți la Agronomie

Cei care au mizat pe această cultură sunt doi tineri, foști studenți la Agronomie, care au pornit de la zero o afacere de succes. Au construit o seră ultramodernă, lângă care au înființat şi o plantație pe câmp.

„Abia după 2-3 ani am zis să plantăm şi în aer liber pentru că e mai uşor, mai rapid, costuri un pic mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a mai povestit Andra Luiza Constantin.

Cât costă un kilogram de căpșune proaspete

Tinerii întreprinzători nu duc lipsă de clienți. Întreaga producție ajunge în supermarketuri și magazine din București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău, iar un kilogram de căpșune proaspete de toamnă se vinde cu 30 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net