Afacerea cu care doi tineri din Buzău au dat lovitura. „Rezultatul e extraordinar”
Încă din studenție au pus pe picioare o afacere. Este povestea de succes a doi tineri din Buzău care au reușit să facă o seră complet automatizată în care cultivă căpșuni pe tot timpul anului. „Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a declarat Andra Constantin, tânăra antreprenoare.
Culeg fructele în decembrie
Ce face deosebită cultura lor e faptul că mai culeg fructe şi acum, la fel ca în toiul verii. Chiar dacă în această perioadă căpșunele se coc doar în spații protejate, în plantația lor vor putea fi recoltate până luna viitoare. Iar fructele sunt dulci și aromate, numai bune de consumat.
„Cererile pentru căpşune au fost foarte mari, iar cu sera n-am făcut faţă şi am început şi vrem în continuare să dezvoltăm sera. Abia după 2-3 ani am zis să plantăm şi în aer liber pentru că e mai uşor, mai rapid, costuri un pic mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a povestit Andra Luiza Constantin, proprietar plantație, sâmbătă, la emisiunea Agricool, scrie Antena3CNN.ro.
Tinerii sunt foști studenți la Agronomie
Cei care au mizat pe această cultură sunt doi tineri, foști studenți la Agronomie, care au pornit de la zero o afacere de succes. Au construit o seră ultramodernă, lângă care au înființat şi o plantație pe câmp.
„Abia după 2-3 ani am zis să plantăm şi în aer liber pentru că e mai uşor, mai rapid, costuri un pic mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a mai povestit Andra Luiza Constantin.
Cât costă un kilogram de căpșune proaspete
Tinerii întreprinzători nu duc lipsă de clienți. Întreaga producție ajunge în supermarketuri și magazine din București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău, iar un kilogram de căpșune proaspete de toamnă se vinde cu 30 de lei.