Idei simple de afaceri. Ce sfaturi i-au dat românii unui bărbat care a strâns bani în străinătate

Ultima actualizare:

După ce s-a întors cu 50.000 de euro strânși la muncă în străinătate, un român a cerut ajutorul pe rețele de socialare, deoarece nu știa în ce să investească banii. Pentru că, în mediul online, oamenii tind să fie foarte săritori și pricepuți la toate, bărbatul s-a trezit cu o sumedenie de sugestii și idei de afaceri.

bani test jpg

Românul a muncit din greu și a pus pentru zile negre o sumă destul de mare de bani. Întors în țară, bărbatul a recunoscut că inițial a vrut să își cumpere un apartament pe care l-ar fi dat în chirie. A abandonat repede această idee și le-a cerut internauților opinia.

„M-am întors din străinătate după ceva timp și vreau să fac ceva în țara mea, dar nu știu ce, ca să îmi vină un venit lunar. Am undeva la 50.000 € cash.

Am vrut să iau un apartament în Timișoara să îl dau în chirie (era un venit pasiv de 300€ lunar), dar este prea mare investiția și nu se merită, plus că dacă dai de chiriași mai cuminți, te costă reparațiile mai mult decât profitul!

Locuiesc în Mehedinți și zona este și săracă, așa că nu știu ce să fac. Cafenele au toți, dube au toți de transport, chiar nu știu! Salariile la noi în zonă nu sar de 1.500 ron net și te mai și freacă 10 ore/ zi. Poate aveți voi ceva idei!”, a scris bărbatul pe un grup de Facebook.

Ce sfaturi a primit bărbatul care voia investească toți banii agonisiți în străinătate

Răspunsurile nu s-au lăsat așteptate. O persoană i-a sugerat un magazin online, o sală de jocuri sau un restaurant modern.

„Caută un tip de afacere care ți se potrivește. Vrei ceva online? Magazin online, lucrează cu distribuitori internaționali, angajează o echipa de marketing bună. (Este doar un exemplu)

Vrei ceva fizic? Aici sunt mai multe. Precum sala de jocuri (cu contract de colaborare) într-un oraș mare, un restaurant modern și cu mâncare bună într-o zona nouă dezvoltată (în Timișoara sunt multe zone unde ar prinde bine), poți lua de exemplu o Franciză Rompetrol (asta ar fi cam cea mai low risk), îți poți face o firma de construcții (cu un excavator și câțiva angajați poți fi subcontractat de alte firme pentru canalizări de exemplu).

Ți-am dat doar câteva exemple. Succesul tău poate varia în funcție de ce știi să faci, ce relații ai etc. Eu unul nu ți-aș sugera să pui la bătaie mulți bani pentru că neavând experiență în afaceri ai șanse să eșuezi și să pierzi banii munciți în câțiva ani.Scrie-mi dacă vrei să discutăm, te pot ajută cu mai multe sfaturi”, a fost unul din sfaturi, potrivit Adevărul.

În ce poți să investești 50.000 de euro în România

„Deschide-ti srl pe caen transport alternativ, apoi ia-ți atestat coordonator și șofer, îți iei mașina la 12 mii logan nou și faci bolt /uber și mai bagi și șoferi cu mașinile lor la tine le firma și le iei comisionul de 10% din net .Și nu investeti mai mult de 15 mii toată treaba și scoți bani rapid (ce-i drept nu mulți, dar un 6_8000 lei net lunar ramai)”, i-a scris un alt bărbat.

„Spălătorie self service în funcție de zona unde o amplasezi îți scoți investiția în 2-3 ani, mai pui si o cafenea și o parcare și ai si venit activ și pasiv doar că pentru asta o să ai nevoie de ceva mai mult de 50k”, a fost sugestia oferăt de un alt internatu.

„Dacă vrei să te orientezi spre afacerile de tip butique, încearcă să copiezi afacerea lui Cristian Chifoi, cu Waffen. Aici la Iași este un stand cu clătite cu ciocolată, înghetată, banane, frișcă, alte sortimente etc.. e un fel de shaorma din dulciuri. Are succes f mare, când s-a deschis prima oară erau cozi mari, și pt 1 an cam așa a fost mereu.

Apoi mai poți încerca o cartofiserie, adică să prepari mâncăruri din cartofi, sau poți vinde kurtos, dar nu dinala normal, ci învelit în înghețată, cu ciocolată etc. Vorbisem cu o franciză de la Oradea care avea așa cv și te costă cam 40.000 euro să o deschizi, dar trebuie bani suplimentari pentru echipamente, consumabile etc.

Dacă nu vrei să te orientezi spre butique, cu 50k poți încerca să înveți 2-3 skilluri absolut necesare cum ar fi marketing, SEO (optimizare seo), branding etc, și fie îți deschizi o agenție în regim de drop service, fie te apuci să vinzi produse online prin dropshipping pe shopify/ebay sau îți deschizi magazin online pe Amazon sau Emag. Mult succes!”, a precizat o persoană.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net