Ce spun cei care l-au cunoscut pe copilul din flori al lui Ion Luca Caragiale. Se pare că nu era "văzut" prea bine

Povestea lui Mateiu Caragiale, cunoscut ca fiind copilul din flori al marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, este una fascinantă. Născut la 25 martie 1885 în București, Mateiu a fost  extrem de pasionat de genealogie, aceasta jucând un rol semnificativ în viața lui.

Ion Luca Caragiale. Foto: arhiva.
Ion Luca Caragiale. Foto: arhiva.

Mateiu credea despre strămoșii lui că au fost aristocrați

Încă din adolescență, Mateiu și-a manifestat interesul pentru descoperirea strămoșilor săi, pe care îi credea aristocrați. Această căutare a originilor a devenit o constantă în viața lui, care s-a manifestat și mai pregnant odată cu înaintarea în vârstă, scriu cei de la Adevărul.

După o perioadă de studii la Berlin, Mateiu Caragiale s-a dedicat pasiunilor sale, iar genealogia a devenit o adevărată obsesie. În ciuda prestigiului și talentului tatălui său, Ion Luca Caragiale, Mateiu nu a urmat aceeași cale artistică, ci a ales să se dedice cercetării trecutului său.

Mateiu, întâmplări excentrice

O serie de întâmplări și evenimente au conturat imaginea excentrică a lui Mateiu Caragiale în conștiința publică. Pasiunea sa pentru heraldică și pentru genealogie a fost însoțită de gesturi și comportamente care i-au conferit o aură aparte. De la fabricarea unui act de naștere în care figura tatăl său ca fiind o personalitate publică, până la ridicarea unui steag nobiliar la moșie și purtarea unei "rochii princiare", Mateiu a fost înconjurat de un aer de mister și extravaganta.

Potretul lui Meteiu Caragiale este completat de aspecte mai puțin laudative

Cu toate acestea, portretul lui Mateiu Caragiale este completat și de aspecte mai puțin laudative. Descrierile contemporanilor săi ilustrează un personaj rece, distanțat, și uneori chiar ridicol din cauza comportamentul său pretentios și arogant.

În final, moartea lui Mateiu Caragiale în anul 1936 a încheiat o viață marcată de căutarea identității și a originilor, într-un tablou complex, în care se îmbină pasiunea pentru istorie și genealogie cu excentricitatea și exuberanța unui personaj șarmant și, în același timp, controversat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net