Ce trebuie să faci pentru ca să rodească până toamna târziu castraveții. Secretul grădinarilor de nota 10

Castravetele ar trebui să rodească inclusiv în luna septembrie, în unele cazuri, până la începutul lui octombrie. La mulți grădinari, însă la început, planta de castravete face câteva etape de roade, apoi treptat, se usucă și se îmbolnăvește. Grădinarii trebuie să știe că există câteva tratamente care fac castraveții să rodească până toamna târziu. 

Recoltă de castraveți Foto: Shutterstock
Recoltă de castraveți Foto: Shutterstock

Ce trebuie să faci pentru o recoltă bogată

După germinare, în faza de 3-4 frunze per castravete, se folosește următoarea compoziție. Într-o găleată de apă, se adaugă 30 de picături de iod, 20 de grame de săpun de casă sau săpun negru din comerț, din reziduri de măsline, și un litru de lapte. Pulverizarea acestei compoziții poate fi efectuată la fiecare 10 zile. 

Luați o bucată de pâine și o înmuiați de seara într-o găleată cu apă, iar dimineața fărâmițați bine pâinea, după care se adaugă o mică sticlă de iod, 10 grame. Un litru din acest lichid se toarnă într-o găleată de apă și se stropesc bine castraveții. Lichidul rămas poate să fie depozitat într-un loc răcoros. Cu această soluție, poți trata straturile de castraveți la fiecare două săptămâni, iar până toamna castraveții vor fi verzi. 

La ce alte tratamente poți să apelezi 

Diluează într-o găleată de apă 2 l de zer și 150 de grame de zahăr. Pulverizează bine și toarnă peste rădăcinile castraveților. După acest tratament, castraveții și ardeii vor începe să rodească, din nou. 

Într-un borcan de 700 de grame cu coajă de ceapă se toarnă într-o găleată cu 10 l cu apă și se aduce la fierbere. Se îndepărtează de la căldură. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 12-14 ore. Se strecoară de coji și se diluează cu apă. Un litru de infuzie cu 4 l de apă. Se stropește cu generozitate la fiecare castravete și se pulverizează și suprafața de pământ din jurul lui.

Alte tratamente pentru cultura de castraveți 

Udați castraveții cu soluție de zer. Un litru de zer la 5 l de apă. Și un alt truc: reglați udarea castraveților. Este posibil să nu fie suficientă apă în castraveți sau apa pentru irigație să fie prea rece la castraveți. Folosiți apă care a stat la soare. Nu udați cu apă direct din fântână sau rețea, pentru că e prea rece. Apa trebuie să stea la soare cel puțin o zi, două. Noi folosim și oțet, aplicat radicular, la roșii, castraveți și ardei, care ajută și la carența plantelor de calciu în perioada caniculară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net