Clădirea bântuită din București care îți stârnește fiori pe șira spinării. Ce s-ar întâmplă aici, în fiecare zi, înainte de miezul nopții

Legendele unei clădiri din Capitală au făcut înconjurul rețelelor de socializare datorită lucrurilor înspăimântătoare care s-au întâmplat acolo de-a lungul timpului. Foișorul de Foc este unul dintre cele mai vechi imobile din București, unde, conform miturilor urbane, s-au petrecut lucruri cu adevărat stranii.

Locul din Capitală care te înspăimântă / Sursa: Facebook
Locul din Capitală care te înspăimântă / Sursa: Facebook

Miturile urbane ale Foișorului de Foc. Au murit oameni, iar la miezul nopții apar lumini stranii

Foișorul de Foc, aflat în București a fost construit între anii 1890-1891, iar în trecut servea drept turn de observare și anunțare a incendiilor. Una dintre poveștile care bântuie acest loc este cea a unui pompier care a murit acolo în urmă cu mai bine de un secol. Legenda spune că acesta a avut parte de un sfârșit absurd, luând foc din senin. De asemenea, potrivit unei alte legende, în fiecare zi de 9, cu o jumătate de oră înainte de miezul nopții, prin geamurile monumentului se văd lumini stranii.

Tot aici a avut loc o întâmplare înfiorătoare. O femeie care era convinsă că soțul ei o înșeală cu o spălătoreasă, a venit în clădire pentru a-l prinde pe acesta în fapt. Bărbatul era pompier, iar ea era sigură că își va prinde partenerul cu amanta în acest loc. Din păcate, individa a murit, după ce a căzut de la etajul doi și și-a rupt gâtul. Conform legendei, aceasta ar bântui Foișorul de Foc pentru a găsi dovada infidelității soțului.

Foișorul de Foc a devenit un muzeu istoric

Un alt mit face referire la un beci în care se tranșau oameni, în vechile timpuri. Însă, după o cercetare mai amănunțită, s-a dovedit că Foișorul de Foc nu are pivniță. Muzeul Național al Pompierilor a devenit un subiect central pentru cei care sunt pasionați de istorie și legende. Aici se poate vedea istoria pompierilor români de la înființare și până la momentul actual.

De asemenea, în muzeu se găsește o colecție de autospeciale de intervenție în caz de incendiu, dar și o serie de pompe manuale pentru oprirea incendiilor. Totodată, în Foișorul de Foc se pot găsi informații despre cel mai mare incendiu din istoria Capitalei care a izbucnit în ziua de Paște, după ce a fost provocat de un copil. 12 Biserici au ars în urma acestui incident, 10 hanuri și aproximativ 2.000 de case.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Florin Enache foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Casă tătărească din Dobrogea. Fotografie de Anatole Magrin (© Imago Romaniae)
question 2736480 1280 jpg
preot vasile ioana jpg
shutterstock 1882314418 jpg
Donald Trump la un miting electoral (© Facebook / Donald J. Trump)
ninsori jpeg
Laura Crișan este adusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
KV WSCM jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net