Cu ce poți să stropești roșiile înainte de recoltare, pentru a te bucura de o producție bogată! Trucuri puțin știute de grădinari

Roșiile sunt una dintre cele mai populare culturi de grădină. În funcție de soi și de etapele de dezvoltare, tomatele necesită anumite lucrări de îngrijire. La ce tratamente poți să recurci pentru a te bucura de niște roșii extrem de gustoase.

Cu ce trebuie stropite roșiile Foto: Shutterstock
Cu ce trebuie stropite roșiile Foto: Shutterstock

Stropirea tomatelor 

Există numeroase produse recomandate pentru stropirea tomatelor, dar important este să urmați o schemă de tratamente pentru roșii menită să prevină și să combată bolile și dăunătorii culturii din solar sau din grădină.

Legumicultorii cu experiență au propria lor schemă de tratamente la roșii, o schemă de stropiri minime de la care nu se abat în cultivarea îndrăgitelor tomate. De cealaltă parte, grădinarii preferă să evite cu orice cost tratamentele chimice, optând pentru rețete naturale de stropit roșiile. Totuși, tratamentele naturiste nu dau mereu rezultate la roșii, iar unele boli sau unii dăunători, odată instalați în cultură, mai pot fi combătuți doar cu produse profesionale.

Cu ce trebuie stropite roșiile înainte de recoltare

Înainte de recoltare, roșiile trebuie stropite cu un tratament anume. Veți avea nevoie de cidelitop împreună cu calciomax și un insecticid, precum sivanto prime. Puteți recolta la trei zile. De asemenea, ultimul tratament este înainte cu trei zile de la desființarea culturii.

Zahărul este un alt ingredient pe care îl puteți folosi atunci când stropiți roșiile, dar nu înainte de recoltare. Specialiștii recomandă să îl folosiți în lunile iulie – august, atunci când este foarte cald.

Stropirea roșiilor cu lapte

Stropirea roșiilor cu lapte reprezintă unul dintre cele mai folosite tratamente la cultura de tomate. Pentru stropirea roșiilor se folosește mai ales lapte crud, nepasteurizat și nefiert. Orice fel de lapte este bun, chiar și laptele praf sau cel care a fost ținut mai mult timp la frigider. Prepararea soluției cu lapte pentru stropirea roșiilor se face folosind o parte lapte și 9 părți de apă curată. Pentru stropirea roșiilor din grădină, se recomandă un litru de lapte la 9 litri de apă. Pentru tratamente mai puternice, se poate crește concentrația la o parte lapte și 3 sau 4-5 părți apă.

Stropirea roșiilor cu lapte se face la nivelul frunzelor. Vorbim despre o fertilizare și un tratamente foliar cu lapte la cultura de tomate. Se stropește soluția cu lapte cu ajutorul unui pulverizator, având grijă să nu stropim în exces. Tratamentul cu lapte care rămâne pe frunze și nu se mai absoarbe ar trebui șters cu o cârpă ușor umezită. El poate atrage insecte și poate răspândi mirosuri neplăcute.

Poți să apelezi și la bicarbonatul de sodiu 

Stropirea roșiilor cu bicarbonat de sodiu ajută cultura să lupte bolile foliare. Beneficiile tratamentului cu bicarbonat la roșii sunt numeroase, iar prepararea și aplicarea soluției cu bicarbonat de sodiu sau praf de copt este ușor de făcut. Preventiv, stropirea se poate face pe toată perioada de vegetație a plantelor, insistând mai mult dacă verile sunt ploioase.

Cum prepari soluția 

Soluția cu bicarbonat pentru stropirea roșiilor se prepară folosind bicarbonat de sodiu și apă. Se poate adăuga lapte, dar și puțin detergent de vase – acesta va ajuta preparatul să adere mai bine pe frunze. Unii grădinari adaugă ulei vegetal pentru a da soluției mai multă consistență și să o facă mai lipicioasă. O altă opțiune este să completați preparatul cu ulei horticol.

Se amestecă 250 ml de lapte cu un 1 litru de apă la care se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 250 ml de apă, deci patru lingurițe dacă folosiți un litru de apă. Ingredientele trebuie bine amestecate înainte de a pulveriza preparatul pe plantele de tomate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net