Cum să aduci aromele orientale în casa ta

Ultima actualizare:
2   cum sa aduci   png

Orientul înseamnă și a însemnat mereu o lume mistică, un leagăn al civilizației, dar și un loc unde înțelesul lucrurilor este atât de diferit față de cultura noastră, cea europeană. 

Fascinația de a descoperi țările atât de diverse din Orientul apropiat sau îndepărtat a încins odinioară mințile și inimile exploratorilor, iar acum pe cele ale turiștilor ”însetați” de inedit și de aventură. 

O parte din această lume specială este cu siguranță compusă din mirosurile Orientului. Sunt arome atât de puternice încât îți rămân pe viață în minte. În acest articol, vom vorbi despre o serie de lumânări parfumate care reușesc - fiecare în parte - să aducă în casele noastre de aici o ”bucată” de orient. 

Începem cu un parfum special care ne ”teleportează” în Orientul Îndepărtat. Lumânarea parfumată cu ambră, cașmir și iasomie, pe care o puteți vedea mai jos, este una extrem de feminină, delicată. Iasomia este o plantă-simbol în Asia, fiind extrem de folosită pentru ceai în China, de exemplu. Există și state pentru care iasomia este simbol național. Vorbim despre Filipine, Indonezia și Pakistan. 

Aromele lemnoase sunt specifice orientului, iar santalul e una dintre alegerile de top. Lumânarea parfumată pe care o puteți vedea mai jos combină aromele de lemn de santal și piper negru cu cele de citrice și mosc. Piperul este un condiment care i-a cucerit pe exploratori încă de când l-au cunoscut pentru prima dată. Adus din India de Sud, piperul a fost considerat multă vreme regele condimentelor, fiind chiar supranumit aurul negru. Arabii, romanii și grecii erau cei mai mari clienți pentru piperul negru indian, fiind folosit atât pentru gătit, cât și în medicină. 

Iasomia și santalul sunt printre plantele orientale care sunt combinate în lumânarea parfumată de mai jos. Alături de ele, găsim note de vanilie, frezie, portocale și mandarine. Cum frezia este o plantă specifică Africii Centrale și de Sud, iar iasomia și santalul - Asiei, putem spune că o lumânare parfumată reușește să ne ”ducă”, în același timp, pe două continente atât de fascinante. 

Lemnul ars și rodia sunt ”vedetele” lumânării parfumate pe care o vedeți sub acest paragraf. Cei cu nasul fin vor descoperi și note de liliac. Rodia este un fruct specific Asiei, arborele crescând pe teritorii vaste, din Iran până în India. Găsim rodii și în Africa Tropicală, iar coloniștii au introdus arborele și în California. Un amănunt interesant este că, potrivit unor teorii, fructul oprit din Biblie este foarte posibil să fie o rodie, nu un măr.  

Dacă lumânarea dinainte a ”unit” Asia cu Africa, iată și una care leagă Asia de Europa. Această lumânare conține arome de iris toscan, patchouli indonezian și piper negru. Ambra, vanilia, smirna, salvia, nucșoara, bergamota, violeta și piperul roz sunt alte note pe care le veți simți. Indonezia este statul care produce 90% din uleiul de patchouli vândut în lume. Este un ingredient de bază în parfumerie, însă și un puternic ”aliat” când încercați să țineți insectele la distanță.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net