Cum să trecem cu bine de caniculă. Sfaturile experților pentru zilele toride

Ultima actualizare:

Deja am intrat și în luna iulie, iar în acest moment putem spune că vara este în toi. Iar odată cu aceasta vine, negreșit, vremea caniculară, care ne poate pune atât de multe probleme. Pe lângă faptul că această căldură excesivă este neplăcută, ne putem confrunta și cu probleme grave de sănătate, cum ar fi atacul cerebral, stări de amețeală, cât și epuizare. Află alături de Click! care sunt metodele cele mai bune pentru a ne proteja de temperaturile extreme.

DSP vine cu sfaturi pentru a ne proteja de căldură
DSP vine cu sfaturi pentru a ne proteja de căldură

Cum deja ne aflăm în luna iulie, putem spune că vara este în toi, iar probabil că deja fiecare dintre noi se gândește, cu groază, la canicula persistentă care ne poate lovi din moment în moment. Iar această vreme fierbinte nu este doar neplăcută pentru că transpirăm, sau pentru că avem sentimentul lipsei de aer, problemele cauzate de caniculă pot fi unele extrem de grave pentru sănătate. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, posibilele consecințe ale temperaturilor extreme pot fi stările de amețeală, sentimentul de epuizare, iar în cazurile cele mai grave, un atac cerebral.

În aceste condiții, cu siguranță nu va surprinde pe nimeni să afle că Direcția de Sănătate Publică (DSP) a venit în ajutorul nostru cu mai multe sfaturi practice, pentru a ne proteja sănătatea pe timpul caniculei. Printre aceste recomandări, se află și evitarea expunerii prelungite la soare, în intervalul orar 11:00-18:00. Iar dacă sunteți printre cei care dau aerul condiționat pe temperaturi cât mai scăzute, DSP spune că acest lucru poate fi periculos. Potrivit acestora, este ideal ca temeratura aerului condiționat să fie doar cu 5 grade mai mică decât cea ambientală.

Purtați pălării și nu consumați alcool

„Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă. Beţi zilnic între 1.5 şi 2 litri de lichide”, ne sfătuiesc cei de la DSP, conform sursei citate. De asemenea, alcoolul ne deshidratează puternic, așa că suntem sfătuiți să îl evităm.

Pentru persoanele vârstnice, sau care suferă de diferite boli cronice, hidratarea este extrem de importantă. Ele trebuie să bea multe lichide și să consume fructe și legume proaspete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net